Τελευταίες Ειδήσεις

Δικαίωση για τους εργαζόμενους της ΕΑΣ Καλαμπάκας-Η Διοίκηση της καλείται να καταβάλει τις αποζημιώσεις





Την δικαίωση στον αγώνα των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΑΣ Καλαμπάκας-Αγροτικού Συνεταιρισμού-δίνει απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων όπου είχαν προσφύγει πέντε από τους απολυμένους υπαλλήλους της αγροτοσυνεταιριστικής οργάνωσης.
Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες βάσει των οποίων το Μονομελές Πρωτοδικείο των Τρικάλων όπου συζητήθηκε η υπόθεση των προαναφερθέντων υπαλλήλων εξέτασε την αγωγή τους και αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε οικιοθελής αποχώρηση από την υπηρεσία και κατ΄επέκταση από την εργασία τους και ως εκ τούτου δικαιούνται την σχετική καταβολή αποζημιώσεων όπως αυτή προκύπτει εκ του νόμου και φυσικά με βάση τα χρόνια απασχόλησής τους στην ΕΑΣ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την συγκεκριμένη απόφαση προβλέπεται η καταβολή των χρημάτων-αποζημιώσεων που δικαιούται ο κάθε απολυμένος εργαζόμενος και μάλιστα τμηματικά σε τρεις δόσεις.

Κατόπιν αυτού όπως πληροφορούμαστε η διοίκηση της ΕΑΣ Καλαμπάκας προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης που αναλογεί με τον 1/3 συνολικά της αποζημίωσης που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν σε άλλες δυο ισόποσες δόσεις προκειμένου να εξοφληθεί το σύνολο των οφειλομένων στον κάθε ένα από τους πέντε εργαζόμενους οι οποίοι και προσέφυγαν στην δικαιοσύνη.
Βέβαια αναμένονται και οι αντιδράσεις και οι επόμενες ενδεχομένως κινήσεις της συνεταιριστικής οργάνωσης επί του  θέματος που ίσως αξιολογώντας όλα τα δεδομένα να ασκήσει έφεση
αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν θετικά επ΄ αυτού καθώς η απόφαση θεωρείται δύσκολα ανατρέψιμη από νομικούς κύκλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.