Τελευταίες Ειδήσεις

Επιτυχής εκδήλωση για τον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη-Από το παράρτημα της Ενωμένης Ρωμιοσύνης στην Καλαμπάκα




Στον κατάμεστο Ιερό Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία  η εκδήλωση με θέμα «Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως εγώ τον έζησα με πρωτοβουλία του τοπικού παρατήματος «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» και ομιλητή τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο.
Αν και τα αρχικά σχέδια για πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον αύλειο χώρο του ναού άλλαξαν λόγω καιρικών συνθηκών η προσέλευση των πολιτών ήταν ικανοποιητική και αυτή ξεκίνησε με  ύμνους από το «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι».
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αρχιμανδρίτη Μακάριο Ιακωβάκη, εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της «Ενωμένης Ρωμιοσύνης» κ. Βίκυ Ταρατόρα ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και τον Μητροπολίτη κ.  Θεόκλητο υπό  την ευλογία του οποίου τελούσε η εν λόγω εκδήλωση και παρουσίασε τον ομιλητή, Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο ο οποίος με πολύ γλαφυρό τρόπο παρουσίασε τον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη όπως αυτός τον έζησε για μια εικοσαετία περίπου.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης (1920-1991) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μοναχισμού στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα. Ξεχώρισε για τον ασκητικό-οσιακό του βίο και, τα χαρίσματα τα οποία ανέπτυξε και τα οποία ήταν εμφανή σε όσους τον επισκέπτονταν. Ήταν μικρασιατικής καταγωγής και πέρασε το μεγαλύτερο της μοναχικής του ζωής, στο μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια. Εκοιμήθη το 1991, σε ηλικία 71 ετών. Αυτόν τον Γέροντα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα του Σωματείου Ενωμένη Ρωμηοσύνη με την προβολή συνάμα φωτογραφικού υλικού και βίντεο.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.