Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Πάντων στην Ι.Μ. Βαρλαάμ






Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκαν οι Άγιοι Πάντες στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με τον Πανηγυρικό εσπερινό και αρτοκλασία που τελέστηκαν  προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου συμπαραστατούμενου από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο, Καθηγουμένους Ιερών  Μονών, Μοναχών και κληρικών αλλά και την λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στην μονή.
Ο Χώρος της Μονής Βαρλαάμ είχε κυριολεκτικά κατακλυστεί από προσκυνητές οι οποίοι προσήλθαν από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή για να προσκυνήσουν στη χάρη των αγίων αλλά και να ζήσουν μοναδικές στιγμές κατάνυξης.


Ανήμερα της εορτής στο καθολικό της μονής τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία ενώ μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε σε όλους τους προσκυνητές το παραδοσιακό κέρασμα από την αδελφότητα και όλοι ευχήθηκαν με την χάρη των Αγίων Πάντων να εορτάσουν και του χρόνου στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Σημειώνεται ότι το Θείο λόγο κήρυξε ο  Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος που ευχήθηκε οι Άγιοι Πάντες να δίνουν δύναμη και φώτιση στην ευλογημένη αδελφότητα του πατρός Ισιδώρου, ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους στο πέρασμα των χρόνων αλλά και σε όλους τους ανθρώπους ώστε να πορεύονται με ειρήνη και υγεία στο δρόμο της ζωής.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.