Τελευταίες Ειδήσεις

Δύο δημοσκοπήσεις δίνουν την διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ



Αμετάβλητη παραμένει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του Kontra Channel.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% έναντι 16,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,9%, η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΙΝΑΛ με 5,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η ΛΑΕ με 1,7%, η Ελληνική Λύση με 1,5%, ενώ οι ΑΝΕΛ περιορίζονται στο 1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 27%, ενώ με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ έχει ποσοστό 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,2%.

Εν τω μεταξύ θετικά φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι πολίτες τη συμφωνία στο Eurogroup, καθώς το 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μετά από αυτή η Ελλάδα θα καταφέρει να ξαναβγει στις αγορές, έναντι ποσοστού 37% που θεωρεί ότι δεν θα τα καταφέρει.

Παράλληλα, στο ερώτημα σχετικά με το ποιος θα φροντίσει περισσότερο το εισόδημα των μεσαίων και χαμηλών κολινωνικών στρωμάτων μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει ποσοστό 25%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 22% και ο... κανένας 49%.



Σημειώνεται δε ότι οι πολίτες τάσσονται σε ποσοστό 43% κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, καθώς θεωρούν ότι αυτές θα δυσκολέψουν την έξοδο της χώρας στις αγορές. Το 27% πιστεύει ότι θα τη διευκολύνουν και το 23% ότι δεν θα έχουν καμία επίδραση.

Όσον αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφουν ΚΚΕ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή (100%, 77% και 78% αντίστοιχα), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση μόλις 49%.

Πηγή: Kontra News

Με μία νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όλο και απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας έδαφος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα» η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου.
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%. Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.
Αυτά τα ποσοστά δείχνουν ότι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να θεωρηθεί πιθανή ενώ όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει «πληγεί» από το Μακεδονικό! Ενδεικτικά είναι και τα ποσοστά για την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς με ποσοστά ανά περιοχές που ξεκινούν από 60% μέχρι και το συντριπτικό 83% στην Μακεδονία βλέπουν αρνητικά την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
Επιπλέον, η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομία παραμένει απαισιόδοξη ενώ το 75% αξιολογεί αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης ενώ το 73% αξιολογεί αρνητικά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Για πρώτη φορά διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%). Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.
Στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικό σύστημα γενικότερα.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.