Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



  
Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις του την Πέμπτη 31 Μαΐου το 2ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Έγινε παρουσίαση και ενημέρωση με βιντεοπροβολή από τον Διευθυντή του Σχολείου, τονίζοντας την απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να οριστεί η 31η Μαΐου ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
  Τόνισε ότι το κάπνισμα παραμένει μία από τις βασικότερες αιτίες θανάτου φθάνοντας τα 5 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως με αλματώδη αύξηση, παρά τις πολλές στοχευμένες καμπάνιες για τη μείωσή του. Αναφέρθηκε στη ζημιά και τις σοβαρές παθήσεις-ασθένειες που δημιουργεί η νικοτίνη στο ανθρώπινο σώμα καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο τσιγάρο και τα ευεργετήματα που θα έχει κάποιος με την αποφυγή του και με την απόρριψή του.
  Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, η Α΄ Τάξη του Σχολείου, πραγματοποίησε ενώπιον των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της ίδιας Τάξης, θεατρική παράσταση στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που εκπόνησε με επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου σχετικά με το δάσος και σε συνέχεια αυτού με τίτλο  «Ο Λαγός και η χελώνα». Οι μικροί μαθητές εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν για την πολύ καλή και αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν στην πρώτη εμφάνισή τους και τους ρόλους που τους ανατέθηκαν με μεγάλη επιτυχία, από την δασκάλα τους κ. Αβραμιώτη Γεωργία, τον δάσκαλο Πινιάρα Αντώνιο που βοήθησε στην εκτέλεση του θεατρικού έργου και την μουσικό του Σχολείου κ. Λιάππη Ρένα. Οι μαθητές έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν στους ήχους της μουσικής του θεατρικού με πολύ ζήλο και μας υπενθύμισαν ότι το κέφι και το παιχνίδι μας κάνουν να μένουμε πάντα χαρούμενα παιδιά.

  Σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση-ενημέρωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με βιντεοπροβολή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Την εκδήλωση παρουσίασε η δασκάλα της Γ΄ Τάξης κ. Καραφύλλα Αικατερίνη τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τον πλανήτη και τη ζωή του ανθρώπου η προστασία του περιβάλλοντος. Εξήγησε ότι είναι ευκαιρία να συνδυαστεί ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με αναφορά στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που πρέπει να πάρουμε όλοι μας, απέναντι στα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης, της υλοτομίας, της μόλυνσης των υδάτων και της υπεραλίευσης που απειλούν το φυσικό περιβάλλον καθώς και το θαλάσσιο οικοσύστημα.
  Τέλος σήμερα επισκέφτηκε το 2ο Δημ. Σχολείο και η Ε΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου Πιερίας λόγω της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου τους στα Μετέωρα. Οι μαθητές των δύο τάξεων ανέπτυξαν γραπτή επικοινωνία στο τρέχον σχολικό έτος στα πλαίσια της συνεργασίας σχολείων. Οι μαθητές συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για τη συνέχιση της επικοινωνίας τους. Ο Διευθυντής του Σχολείου και η δασκάλα της Ε΄ Τάξης του τοπικού σχολείου, τους ευχαρίστησαν και υποσχέθηκαν πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο σχολείο του Λιτοχώρου.
                                                                                                Ο Διευθυντής του Σχολείου
                                                                                                    Χρήστος Καραγεώργος











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.