Τελευταίες Ειδήσεις

Κόσμημα το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου-Eγκαινιάστηκε παρουσία αρχών και πολιτών




Ένα έργο που αποτελούσε όνειρο ετών εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας, το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων στο Καστράκι στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου.
Πρόκειται για μια προστιθέμενη αξία για την περιοχή που θα δώσει μια επί πλέον ώθηση στην τουριστική βιομηχανία τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαριστώντας όλους εκείνους που διαχρονικά στήριξαν την όλη προσπάθεια για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου.
Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε όλους τους Δημάρχους, που εργάστηκαν για την αξιοποίηση του κτηρίου, τον Βύρωνα Μπουτίνα  τον Δημήτρη Σακελλαρίου και τον Χρήστο Σινάνη και σημείωσε πως το χρωστούσαμε στα Μετέωρα που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αλλά και τον τόπο γενικότερα που αποκτά ένα ακόμη σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο αποδεικνύοντας συνάμα ότι με την συνεργασία όλων ακόμη και σε σδύσκολες εποχές μπορεί να δημιουργούμε.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος μετά την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού που έγινε συμπαραστατούμενος από τους Μετεωρτίτες Πατέρες Αρχιμανδρίτες Βενέδικτο Ζαχαράκη και Βαρλαάμ Νιαβή,  και τον Εφημέριο Καστρακίου π. Ιωάννη Παπαϊωάννου συνεχάρη όλους για την ολοκλήρωση του έργου που είναι κόσμημα για το Καστράκι και το Δήμο γενικότερα και ευχήθηκε η λειτουργία του να αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης που εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς όλους για το αποτέλεσμα και ο Πρόεδρος του Καστρακίου κ. Γιάννης.
Ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης κορδέλας και η ξενάγηση στους καταπληκτικούς χώρους του μουσείου που κέρδισε τις εντυπώσεις όλων ενώ το παρόν τους έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Αντιπεριφειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Μπουτίνας, Αντιδήμαρχοι Καλαμπάκας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας, οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστος Σιμορέλης και  Σάκης Παπαδόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.





























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.