Τελευταίες Ειδήσεις

Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες στο Γυμνάσιο Οξύνειας

Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Είναι σημαντικό να  γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε ένα ατύχημα ή σε ένα έκτακτο περιστατικό. Θα πρέπει, αν παραστεί ανάγκη, με ψυχραιμία και με απλές κινήσεις να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας ή ακόμα και τον εαυτό μας. Γιατί μία λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Για αυτό τον σκοπό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα τις πρώτες βοήθειες.
Από το τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η νοσηλεύτρια -εκπαιδεύτρια Ελένη Γιοβανοπούλου μας ενημέρωσε για τη σημασία της γνώσης παροχής πρώτων βοηθειών και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που η ζωή κάποιου άλλου ατόμου βρίσκεται σε κίνδυνο. Μίλησε για την κλήση έκτακτης ανάγκης, τη θέση ανάνηψης, την αντιμετώπιση περιστατικού πνιγμονής από ξένο σώμα κ.α. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίδειξη αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και χειρισμού καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση ΑΕD (αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή).

Το πιο σημαντικό είναι η ευκαιρία που είχαμε να εργαστούμε βιωματικά και να αναπτύξουμε δεξιότητες στην εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ σε πρόπλασμα (κούκλα CPR) με χρήση AED. Ο κάθε μαθητής ασκήθηκε στην εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ κάνοντας  θωρακικές συμπιέσεις και αναπνοές διάσωσης καθώς και στην αναζήτηση βοήθειας από τους ειδικούς.
Ευχαριστούμε την κ. Γιοβανοπούλου για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία και σε άλλα προγράμματα υγείας.
Ο Διευθυντής
Χύτας Κωνσταντίνος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.