Τελευταίες Ειδήσεις

Δραστηριότητα του Τμήματος Ορειβασίας της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας


      
Την Κυριακή 6 Μαίου 2018 πραγματοποιήθηκε από 40 μέλη και φίλους της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας η προγραμματισμένη Ορεινή Πεζοπορία-εκδρομή με μεγάλο λεωφορείο στο Νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ζαγορίου, ( Βραδέτο- Καπέσοβο-Κήποι-Βίτσα- Μονοδένδρι).
       Η ορεινή αυτή πεζοπορία στην οποία συμμετείχαν όλοι,ήταν διάρκειας 3 περίπου ωρών και μήκους 8,5 χιλιομέτρων.Έγινε στη διαδρομή Βραδέτο- Μπελόη-Βραδέτο-Σκάλα Βραδέτου-Καπέσοβο, είχε μέγιστο υψόμετρο 1411 μέτρα και ήταν ένας ύμνος στην παράδοση,στη λαική αρχιτεκτονική,γεφυροποιία-ναοδομία κ.λ.π..
       Εκτός από τα δύο γεφύρια της πεζοπορικής διαδρομής ,το «πέρα» και το «δώθε», επισκευθήκαμε και τα γεφύρια του Πλακίδα ( τρίτοξο του 1814 στους Κήπους), του Κόκκορη κ.λ.π..
       Θαυμάσαμε το άρτιο δίκτυο μονοπατιών,τη σήμανση και την καθαριότητα, τη σημασία στη λεπτομέρεια και την ποιότητα πολιτισμού που εκπέμπει αυτός ο τόπος, που είναι όσον αφορά στον εναλλακτικό τουρισμό πολλές δεκαετίες μπροστά από το δικό μας.
       Υπεύθυνοι Συντονιστές της δραστηριότητας αυτής ήταν η Έφορος Ορειβασίας Ευφροσύνη Νάτση και ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Κ. Αχιλλέας Σιάχος.


Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.