Τελευταίες Ειδήσεις

Ετοιμάζουν συνέδριο νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων




Η μονοπαραταξιακή ( από στελέχη της ΠΑΣΚΕ)   διορισμένη διοίκηση του ΕΚΝΤ έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση της Ετήσιας  Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων Σωματείων Μελών για την 24η Μάη .
Μια βδομάδα πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, που θα οδηγήσει σε εκλογές για νέα διοίκηση του ΕΚΝΤ,  έχουμε σοβαρές ενδείξεις παρανομιών, που έγιναν κατά τις αρχαιρεσίες εκλογής αντιπροσώπων άλλων σωματείων-μελών, πράγμα που θέτει σε αμφισβήτηση το κύρος και την καθαρότητα της κορυφαίας αυτής διαδικασίας  του ΕΚΝΤ.
Οι ενδείξεις που έχουμε  μας οδήγησαν να απαιτήσουμε από  τη μονοπαραταξιακή  διορισμένη διοίκηση του ΕΚΝΤ έλεγχο της νομιμότητας των αρχαιρεσιών και των αντιπροσώπων των λοιπών σωματείων-μελών του ΕΚΝΤ. Έλεγχο που ούτως ή άλλως  υποχρεούται κάθε απερχόμενη διοίκηση να πράξει.
 Η απάντηση της διορισμένης διοίκησης  ήταν ουσιαστικά αρνητική , παραπέμποντας τον έλεγχο σε μελλοντική ,ακόμη απροσδιόριστη,  συνεδρίαση του ΔΣ (άραγε πότε,  όταν η ΓΣ είναι μόλις σε 7 μέρες; ) και  χρονικό περιορισμό του ελέγχου  για σε 1 μόλις ώρα!

Η ουσιαστικά αρνητική απάντηση της διορισμένης διοίκησης μας οδήγησε , ως εκλεγμένα μέλη στη ΓΣ και έχοντες κάθε νόμιμο συμφέρον, να αιτηθούμε από το Πρωτοδικείο Τρικάλων τη χορήγηση  αντιγραφών  πρακτικών αρχαιρεσιών των σωματείων-μελών του ΕΚΤ, προκειμένου να λάβουμε γνώση αυτών και να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες, σε περίπτωση διαπίστωσης παρανομιών.
Μεγάλα ερωτηματικά μας προκαλεί και η στάση του Πρωτοδικείου Τρικάλων . Αρχικά,  με διάφορα προσχήματα , όπως  ο τρόπος σύνταξης της αίτησης και η απαίτηση σωρείας δικαιολογητικών από μέρους μας , καθυστέρησε την κατάθεσή της. Στη συνέχεια και αφού καταθέσαμε την αίτηση σύμφωνα με τις απαραίτητες προσαρμογές, αυτή απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι οι αιτούντες δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον ως προς τις απαιτήσεις τους!!! Δηλαδή , με απλά λόγια το  Πρωτοδικείο μας λέει ότι εμείς ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τη βάση των σωματείων δεν έχουμε έννομο συμφέρον στο Συνέδριο που είμαστε εκλεγμένοι!!! , το οποίο είναι  το ανώτερο όργανο διοίκησης του ΕΚΝΤ, σύμφωνα με το καταστατικό του , ανώτερο από το ΔΣ ( εκλεγμένο ή διορισμένο).
Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις αρχικές μας σοβαρές  ενδείξεις για  παρανομίες  σε αρχαιρεσίες σωματείων μας  δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά ως προς το κύρος και την καθαρότητα του Συνεδρίου του ΕΚΝΤ.
Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΕΚΝΤ να προβεί με επείγοντα χαρακτήρα σε έλεγχο της νομιμότητας των αρχαιρεσιών και των αντιπροσώπων των λοιπών σωματείων-μελών του ΕΚΝΤ, ως οφείλει , παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων μας, παρουσία των εκπροσώπων των παρατάξεων που συμμετείχαν στο τελευταίο συνέδριο του ΕΚΝΤ, να διατεθεί ο απαιτούμενος χρόνος και να διατεθούν τα απαιτούμενα αντίγραφα των αρχαιρεσιών. 
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να μη συνεχιστεί η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΝΤ με ευθύνη της πλειοψηφίας (στελέχη  ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ). Δε θα επιτρέψουμε  Συνέδριο του ΕΚΝΤ με νόθους αντιπροσώπους , απαιτούμε καθαρό συνέδριο!
Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία του ΕΚΝΤ , κάθε συνδικαλιστή που ανησυχεί γι’ αυτές τις εξελίξεις , κάθε   αντιπρόσωπο στο συνέδριο που έχει διάθεση ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση να πάρει θέση,  να απαιτήσει ένα συνέδριο που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι συνέδριο νομιμοποίησης μιας φάμπρικας νόθων αντιπροσώπων.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

      Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας


             Λιατίφης Γεώργιος                                                     Αρμάγος Δημήτριος
     


ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

      Κατσίβελος Γεώργιος                                                      Γεραγόρης Νικόλαος



 

 

         ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ


      Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας


             Μόκκας Γεώργιος                                                       Γεραγόρης Κων/νος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.