Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι σε εύκολες και βεβιασμένες λύσεις για το ΞΕΝΙΑ-Από τον Εμπορικό Σύλλογο της Καλαμπάκας με ανοικτή επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο



Την πλήρη αντίθεσή του για την μετατροπή του ΞΕΝΙΑ σε Δημαρχείο εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας με ανοικτή του επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο κρούοντας τον κώδωνα προς όλους ότι εύκολες και βεβιασμένε λύσεις δεν χρειάζονται καθώς το μόνο που θα επιτύχουν είναι να γραφεί ακόμη μια μαύρη σελίδα στην τοπική ιστορία.
Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες βάσει των οποίων η επιστολή του εμπορικού συλλόγου έχει ήδη πρωτοκολληθεί δίνοντας σαφέστατο μήνυμα ότι η ανάπτυξη του τόπου δεν έρχεται με τέτοιες επιλογές αλλά με κινήσεις που θα αναδείξουν το αρχιτεκτονικό κόσμημα-Ακρόπολη- της Καλαμπάκας και δημιουργήσουν προϋποθέσεις αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος δημιουργώντας συνάμα και νέες θέσεις εργασίας αλλά και προσδίδοντας δυναμική στην τοπική οικονομία και αγορά.
Με την παρέμβασή του αυτή ο Εμπορικός Σύλλογος δείχνει το δρόμο που οφείλουν να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι καθώς δεν μπορεί να αγνοούν την πραγματικότητα και κυρίως τα κελεύσματα των καιρών και όχι να περιορίζονται σε εύκολες λύσεις…

Όσον αφορά την επιστολή αυτή αναφέρει: « Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντα χώρου του πρώην ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας νιώθει την υποχρέωση να πάρει ανοιχτά θέση σε ένα θέμα που έχει απασχολήσει και θορυβήσει τους δημότες της πόλης μας και όχι μόνο.
Χωρίς αμφιβολία η εικόνα εγκατάλειψης και η μη αξιοποίηση της "Ακρόπολης"  της Καλαμπάκας μόνο θλίψη προκαλεί αλλά και μια κάκιστη εικόνα προς τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας.
Το αρχιτεκτονικό κόσμημα του παγκόσμιας εμβέλειας αρχιτέκτονα Κωνσταντινίδη αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό και τον πόλο έλξης ώστε να ανέβει επίπεδο το τουριστικό προϊόν των Μετεώρων και της Καλαμπάκας.
Αυτό ήταν το όραμα του Κωνσταντινίδη και το έργο του έκανε τον καθένα μας να νιώθει τιμή και υπερηφάνεια που η αμιγώς τουριστική μας πόλη μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες διαμονής υψηλού επιπέδου όπως της αξίζει.
Δυστυχώς αντί να στρεφόμαστε προς την κατεύθυνση να αποκτήσουμε εκ νέου την χαμένη αυτή αίγλη του παρελθόντος αντιθέτως με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  περί αξιοποίησης του ως Δημαρχείο οδηγούμαστε ώστε να σβήσουμε οριστικά και αμετάκλητα κάθε μνήμη αυτού του αριστουργήματος.
Τα λάθη και εγκλήματα του παρελθόντος σε ανάλογα κοσμήματα της πόλης μας πρέπει να μας διδάσκουν και επιτέλους κάνουμε κινήσεις  τουριστικής ανάπτυξης ώστε να αποκτήσει το μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο των Μετεώρων την πόλη που του αξίζει.
Η επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ ως υπερπολυτελές ξενοδοχείο που θα αναλάβουν αναγνωρισμένα επιχειρηματικά σχήματα και επενδυτές θα δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία απασχόλησης κατά την δημιουργία του αλλά και καθ' όλη την διάρκεια της λειτουργίας του στους νέους της Καλαμπάκας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης  οι επισκέπτες υψηλού επιπέδου που θα φιλοξενεί θα δώσει πνοή στην εμπορική δραστηριότητα της πόλης που δυστυχώς κάθε χρόνο είναι αντιστρόφως ανάλογη της όλο και μεγαλύτερης επισημότητας στην περιοχή.
Απέναντι στις παραπάνω προκλήσεις και προοπτικές ο Δήμος Καλαμπάκας δε φάνηκε να προβληματίστηκε καθόλου.  Χωρίς να προσπαθήσει έστω να ανιχνεύσει τις ανοιγόμενες προοπτικές  για την επιχειρηματική  αξιοποίηση αυτού του μνημείου ως Premium ξενοδοχείου,  ακριβώς δηλαδή για την χρήση που ο αρχιτέκτονάς και οραματιστής του το προόριζε,  επέλεξε την εύκολη λύση του Δημαρχείου και της επιδότησης των 2.000.000. Στα αλήθεια ο τόπος αυτός, η κοινωνία και η αγορά τους αυτό χρειάζονται;
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα δεδομένα προσκαλεί την Δημοτική Αρχή της Καλαμπάκας να εξετάσει εκ νέου και με την απαιτούμενη σοβαρότητα αυτό το μείζον θέμα θέτοντας ως μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της πόλης και όχι τις εύκολες και βεβιασμένες λύσεις που θα γράψουν ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου».
Αναμένονται λοιπόν οι εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς του Δήμου για το εάν και κατά πόσον θα λάβουν σοβαρά υπόψη και των ντόπιων επαγγελματιών που προσδοκούν καλύτερες ημέρες.




3 σχόλια:

  1. Εάν δεν υπάρχει όραμα - φαντασία - παιδεία και δεν γνωρίζεις το περιβάλλον που βρίσκεσαι έρχεται το μοιραίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ράντος και Σινάνης οι μεγάλοι οραματιστές !
    Οι οραματιστές της Καλαμπάκας !
    Να τους θυμώμαστε για πάντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ράντο διάβασε αυτη την επιστολή. Θα σε βοηθήσει. Έτσι δημιουργείται η ανάπτυξη. Διαφορετικά παραιτήσου. Γράφεις με μελανά γράμματα ιστορία στην Καλαμπάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.