Τελευταίες Ειδήσεις

Μαζική Απεργιακή Συγκέντρωση των ταξικών σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά στα Τρίκαλα


Με σύνθημα «Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στη Αντιλαϊκή Επίθεση  & στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια » εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση  που οργάνωσαν τα ταξικά σωματεία των Τρικάλων  , στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία ) σήμερα Τρίτη 1η Μάη.

Κεντρικός ομιλητής  στη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Λιατίφης, πρόεδρος  του συνδικάτου εργαζομένων στον κλάδο γάλακτος- τροφίμων-ποτών   , χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Αρμάγος  εκ μέρους της επιτροπής αγώνα αυταπασχολούμενων λογιστών –φοροτεχνικών, ενώ στη συγκέντρωση έγινε απαγγελία   του ποιήματος του  Bertolt Brecht «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου» από νέους εργαζόμενους
Ιδιαίτερη στιγμή της συγκέντρωσης ήταν η υποστολή της σημαίας της ΕΕ , που αναρτήθηκε τις  προηγούμενες μέρες στην πλατεία . Την ίδια στιγμή από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ανακοινώνονταν τα εξής: «Τώρα,  στην απεργιακή μας συγκέντρωση θα προχωρήσουμε σε μια συμβολική ενέργεια .
Θα προχωρήσουμε σε υποστολή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται στο χώρο της πλατείας.
Η σημαία –σύμβολο της ένωσης των καπιταλιστών , του κεφαλαίου της Ευρώπης δεν έχει θέση στο χώρο της απεργιακής μας συγκέντρωσης για την Εργατική Πρωτομαγιά .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μηχανισμός του κεφαλαίου, που ξεζουμίζει του λαούς της Ευρώπης ,ανάμεσά τους  και τον Ελληνικό λαό ,με τον οικονομικό –ταξικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον τους. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μηχανισμός του κεφαλαίου που συμμετέχει ενεργά στους πολέμους με στρατιωτικά μέσα ενάντια στους λαούς της περιοχής μας. Αυτή τη στιγμή στη Συρία , παλιότερα στα Βαλκάνια με την ενεργό συμμετοχή της στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η λυκκοσυμαχία των καπιταλιστών , είναι η ιμπεριαλιστική ένωση που σπέρνει φτώχια και δυστυχία στους λαούς είτε με οικονομικά είτε με στρατιωτικά μέσα . Άλλωστε ο πόλεμός τους σκοτώνει  ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους
Το σύμβολο της ιμπεριαλιστικής ένωσης δεν έχει θέση στη συγκέντρωσή μας , δεν έχει θέση πάνω από τα σύμβολά μας, την κόκκινη σημαία που συμβολίζει το αίμα της εργατικής τάξης, τον ανδριάντα του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη, σύμβολο του αντιφασιστικού απλεθερωτικού αγώνα στον τόπο μας».
Τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία ως την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη από σωματεία και συνδικάτα όπως των εργαζόμενων στον κλάδο του Γάλακτος-Τροφίμων ,των  Οικοδόμων, , των Λογιστών , των εργαζόμενων στη ΦΑΓΕ, της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων,   των Συνταξιούχων ΙΚΑ , της Επιτροπής Αγώνα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών, της επιτροπής αγώνα συνταξιούχων δημοσίου,   μαζικών φορέων , όπως της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», του Συλλόγου Γυναικών  Τρικάλων, της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, καθώς και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, των Τομεακών Οργανώσεων του ΚΚΕ & της ΚΝΕ.
● Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε στην  διοργάνωσε και στην Καλαμπάκα, που διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα εργαζομένων-ανέργων-συνταξιούχων της πόλης στην οποία την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Λεωνίδας Κεραμίδας ,ενώ υπήρξαν χαιρετισμοί από το Θανάση Ζιάκα εκ μέρους του Συλλόγου ΕΒΕ και της Δήμητρας Πανάγου εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.