Τελευταίες Ειδήσεις

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο-Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για μαθητές δημοτικών στην Καλαμπάκα




Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης τους για την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό ήταν το αντικείμενο της καθόλα ενδιαφέρουσας ενημερωτικής εκδήλωσης για τους μαθητές των σχολείων της Καλαμπάκας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης και την παρακολούθησαν οι μαθητές της Πέμπτης και έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων της Καλαμπάκας συνοδευόμενοι από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού κ. Καραγιώργος τονίζοντας την ανάγκη και την σπουδαιότητα αυτής καλώντας τα παιδιά να την παρακολουθήσουν με προσοχή ώστε να γνωρίζουν για την ασφαλή πλοήγηση και την προστασία τους από τους όποιους κινδύνους.
Χαιρετισμούς απεύθυναν  ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Στυλιανός Μπιλιάλης οι οποίοι τόνισαν την σημασία του διαδικτύου στη ζωή των νέων αλλά και την αδήριτη  ανάγκη η πλοήγηση να είναι ασφαλής και οι χρήστες να είναι γνώστες αυτής.

Από πλευράς του κλιμακίου η κ. Γαλάνη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την ανάπτυξη της πληροφορικής και την ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου που έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας. Οι νέες αυτές μορφές εγκληματικότητας θεσμοθετούνται με τον όρο «Ηλεκτρονικό Έγκλημα».

• Τι είναι το «ηλεκτρονικό έγκλημα»;
• Ποια είναι η διαφορά του «ηλεκτρονικού εγκλήματος» από το κυβερνοέγκλημα;
• Ποιες μορφές διαδικτυακής εγκληματικότητας συναντάμε συχνότερα και τι πρέπει να γνωρίζω για κάθε μια από αυτές;
• Τι πρέπει να γνωρίζω για το cyberbullying;
• Τι πρέπει να γνωρίζω για τα ψηφιακά νομίσματα; Ήταν κάποια από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν και έδωσαν ερμηνείες στους προβληματισμούς των παιδιών ώστε να κάνουν ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από εδώ και στο εξής.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.