Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Συνδικάτο ¨Γάλακτος-ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

meteoravoice | 7:04 μ.μ. Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 |
Posted on
 • Κυριακή, 13 Μαΐου 2018
 • by
 • meteoravoice
 • in
 • Ετικέτες


 • ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 Μάη!
  Το Συνδικάτο ¨Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών¨ Ν. Τρικάλων, με απόφαση του Δ.Σ., διοργανώνει ανοιχτή  σύσκεψη- συζήτηση για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας στις 30 Μάη.  
  Καλούμε τα εργατικά σωματεία , συνταξιουχικά σωματεία , τις ενώσεις επαγγελματοβιοτεχνών και ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων , τους αγροτικούς συλλόγους , συνδικαλιστές και εργαζόμενους που πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα.
  Η σύσκεψη θα γίνει, Τρίτη 15 Μάη, στις 8.30 μ.μ 
  στο Εργατικό  Κέντρο  Τρικάλων
  Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας ούτως ώστε  να δυναμώσει η πάλη για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις, ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.
   Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τα φτωχά στρώματα των αγροτών και των ΕΒΕ, που παλέψαμε και παλεύουμε από κοινού ενάντια στη φοροληστεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα μπλόκα των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. Στον κοινό αγώνα που είναι κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, την πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες.

  Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!
  Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
  Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.
  Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που επέβαλαν τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διέλυσαν όλα αυτά τα χρόνια.Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής – λαϊκής κατοικίας.
   Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξανακερδίσει.
  Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!
  Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν ανά την Ελλάδα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας.
  Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν' αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.
  Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!
  Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός!
   Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!
  Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.
  Αφού απέρριπταν για μήνες τα καλέσματα των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και εκατοντάδων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την οργάνωση αγώνων με αιχμές την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αφού έβαλαν πλάτη και συνυπέγραψαν την διατήρηση των ίδιων εξευτελιστικών για τους εργαζόμενους κατώτερους μισθούς, με την ίδια επιμονή απέρριψαν στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε της ΓΣΕΕ, το αίτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η απεργία στις 30 Μάη να γίνει με διεκδικήσεις που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος και της λαϊκής κατοικίας και όχι για τους στόχους του  κεφαλαίου  και της κυβέρνησης.
  Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με «αιτήματα» κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Μεγαλύτερη ευελιξία, φτηνότερη εργασία, μεγαλύτερη φοροληστεία, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά δηλαδή που ζητά το κεφάλαιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ν.Δ, ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει η καπιταλιστική ανάπτυξη, έφτασε στο σημείο να ζητάνε και οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές!!!
            Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία  στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και έχουν επιβάλει  εκφυλιστική και διαλυτική κατάσταση
  Να μην  επιτρέψουμε στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να σύρουν την εργατική τάξη και  τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες για να αβγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, για να δυναμώνει η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
  Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας
  ·         για: Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  ·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  ·         Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  ·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  ·         κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  ·         Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  ·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  ·         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  ·         Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  ·                     Για να κάνουμε ένα βήμα μπρος στην κοινή δράση με τους μαζικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους ξεζουμίζει.
  Κάθε κλάδος, εργασιακός χώρος, στις 30 Μάη να στείλουμε ισχυρό μήνυμα:
  Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της "μεταμνημονιακής εποχής" που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση
  Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.
  Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας!
  Αγώνας - οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!
  .
  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW