Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμήθηκε η επέτειος του ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης



Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η επέτειος του ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης 120  χρόνια μετά το ιστορικό γεγονός που ξεπέρασε τα όρια του ηρωισμού.
Οι εκδηλώσεις ως γνωστόν πραγματοποιήθηκαν στον παλιό οικισμό της Κουτσούφλιανης και ξεκίνησαν με την πανηγυρική θεία λειτουργία  και  παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πολιτών.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται στη σκιά του ιστορικού πλατάνου που ως γνωστό φυτεύτηκε από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Σημειώνεται ότι η φετινή επέτειος γιορτάστηκε ακριβώς 120  χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της 13ης Μαΐου 1893, του μεγάλου γεγονότος εθελούσιου εκπατρισμού των κατοίκων της Κουτσούφλιανης που έγραψε πραγματικά ιστορία για την Ελληνική λεβεντιά και το θάρρος των κατοίκων της.

Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησαν η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, οι χαιρετισμοί και οι ομιλίες ,  ποιήματα από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Παναγίας και στη συνέχεια χορευτικά  παρουσίασαν πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια της περιοχής .
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Παναγίας κ. Μαρία Νταμάγκα  η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό αυτό γεγονός το οποίο όπως τόνισε αποτελεί φάρο για τις επόμενες γενιές και γενικότερα όλους τους Έλληνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.