Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


π. Αθανασίου Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού
Αυτό αποδεικνύει η εκδήλωση της προηγούμενης Κυριακής στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικάλων όπου έγινε η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών με τίτλο: ''ΑΤΕΝΙΖΩ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ''. Εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους παρακολούθησαν μια όμορφη εκδήλωση με τραγούδια από τρεις χορωδίες και χορούς από δώδεκα χορευτικά συγκροτήματα. Ακούστηκαν οι χορωδίες Αγίου Γρηγορίου Γαρδικακίου με μαέστρο την κ. Δέσποινα Καρρά μουσικολόγο, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης με μαέστρο την κ. Μαρία Καρατώλου καθηγήτρια μουσικής και Αγίου Αθανασίου Μπάρας με μαέστρο τον κ. Λεωνίδα Πλαστάρα διδάσκαλο και μουσικό.
            Στην αρχή της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος τόνισε την σημασία του κατηχητικού έργου της Εκκλησίας μας μέσα σε έναν κόσμο που ξέχασε τις ηθικές αξίες. Ο αποτυχημένος δυτικός πολιτισμός, τόνισε ο σεβασμιώτατος, έκαμε δυστυχισμένο τον σύγχρονο άνθρωπο, ή μόνη του ελπίδα και λιμάνι είναι ο Ορθόδοξος τρόπος ζωής και η μητέρα μας Εκκλησία. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς που δείχνουν εμπιστοσύνη στην τοπική Εκκλησία και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα κατηχητικά σχολεία των ενοριών της.

            Είναι γεγονός πως ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Χρυσόστομος με τον ερχομό του στην πόλη μας, άσχετα εάν  αυτό ενοχλεί κάποιους, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην οργάνωση του τομέα νεότητος της μητροπόλεώς μας. Η αγωνία του και οι κόποι του είναι πώς θα γνωρίσει προσωπικά κάθε νέο όχι μόνον της πόλεως αλλά και των χωριών, γι' αυτό δεν υπάρχει μέρα που να μην τρέχει σε όλες της ενορίες της επαρχίας μας. Ας μην ξεχνούμε ότι φροντίζει για την άψογη λειτουργία όχι μόνον των κατηχητικών σχολείων και της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής αλλά και των κατασκηνώσεων στην Πύρρα που κάθε χρόνο φιλοξενούν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες που εκεί περνούν αξέχαστες στιγμές χαράς και πνευματικής οικοδομής.
            Έπαινος αξίζει στους ιερείς και στους συνεργάτες τους κατηχητές και κατηχήτριες που με αγάπη για την νεολαία μας αφιερώνουν χρόνο και κόπους ώστε να παιδαγωγήσουν ανθρώπους υγιείς πνευματικά και χρήσιμους για την κοινωνία και την πατρίδα μας. Όλο τον χρόνο διοργανώνουν γιορτές, εκδρομές και ποικίλες άλλες δραστηριότητες με μοναδικό κίνητρο  την ανιδιοτελή τους αγάπη για τους νέους μας. Ας μην ξεχνούμε ότι η ενορία μας είναι ο μοναδικός οργανισμός που για όλα αυτά δεν ζητά την παραμικρή υλική συνδρομή συνδρομή μας.
            Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους χοροδιδάσκαλους που συνεργάζονται με τα κατηχητικά μας σχολεία βάζοντας όλο τους το μεράκι για να μάθουν τα παιδιά μας τους γνήσιους παραδοσιακούς χορούς. Εδώ θα αναφέρω αυτούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, Μαρία Μπίτη, Ευαγγελία Γρηγορίου, Περσεφόνη Πιτσιάκου, Ηλία Ζαχαράκη, Ιωάννη Κόττη και Ιωάννα Αλεξίου.
            Γεγονός λοιπόν είναι ότι οι καρποί του έργου των κατηχητικών σχολείων είναι εμφανείς στην πόλη των Τρικάλων. Ως ένα σύγχρονο ''κρυφό σχολειό'' είναι ο θεσμός που με συνέπεια φροντίζει για την οικοδομή των παιδιών μας στην αρετή, φροντίζει να ριζώσει στην καρδιά τους την αγάπη για την πατρίδα αλλά και όλες τις άλλες αξίες που λησμονήθηκαν από την σύγχρονη υλοκρατούμενη κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.