Τελευταίες Ειδήσεις

Ούτε σήμερα το ΞΕΝΙΑ στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

Δεν πρόκειται να ασχοληθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού ούτε και αυτήν την  Πέμπτη με το θέμα του ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας. Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός στα μέλη του Συμβουλίου για το εάν είναι  ορθή η πρόταση του Δήμου Καλαμπάκας να μετατραπεί το Ξενία σε ξενοδοχείο.
                Φαίνεται ότι στην κρίση των μελών του Συμβουλίου "βαραίνει" το ενδιαφέρον  των  Αρχιτεκτόνων για την τύχη του μνημείου και κυρίως  το γεγονός ότι υπήρχε τελικά επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Ξενία ως ξενοδοχείου και μάλιστα επίσημα κατατεθειμένη πρόταση σε πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμπάκας.  Πρόκειται για μια πρόταση την οποία ο κ. Δήμαρχος σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκάλυψε κατά την παράστασή του ενώπιον του Κεντρικού Συμβουλίου δημιουργώντας ενόχληση στα μέλη του που θεωρούν ότι υπήρξε προσπάθεια τουλάχιστον  αποπροσανατολισμού τους.

                Έτσι το θέμα παραμένει στάσιμο για άλλη μια εβδομάδα, με το χρόνο να κυλά αντίθετα για την ένταξη του έργο  στο πρόγραμμα  χρηματοδότησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.