Τελευταίες Ειδήσεις

«Οι σχέσεις στην εφηβία-Τα δύο φύλλα»-Ενδιαφέρουσα ομιλία στο Γυμνάσιο Αμπελίων





Μια πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του ΓΦυμνασίου Αμπελίων του Δήμου Καλαμπάκας με αξιόλογες εισηγήτριες για την εφηβεία και τις σχέσεις των δυο φύλλων.
Συγκεκριμένα χθες  Παρασκευή 11/05/2018 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αμπελίων ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Οι σχέσεις στην εφηβεία - Τα δύο φύλα» από τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας  Καλαμπάκας, Τσενεκλίδου Ιωάννα (ιατρός) και Ούρδα Χριστίνα (επισκέπτρια υγείας).
Σημειώνεται πως την εκδήλωση διοργάνωσε το Γυμνάσιο Αμπελίων, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, σε συνεργασία με τον Συντονιστή Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας κ. Μάντζιο Ιωάννη.
Από πλευράς της κ. Τσενεκλίδου όσο και της κ. Ούρδα αναλύθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων στην εφηβεία μεταξύ των δυο φύλλων και δόθηκαν πληροφορίες πολύ σημαντικές για τους νέους οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν κάποια πράγματα τα οποία θα κάνουν καλύτερες αυτές και κατ΄ επέκταση ποιο ασφαλείς.

Τα κύρια μηνύματα της ενημέρωσης ήταν:
• η αξία της φιλίας,
• η δυσκολία των σχέσεων,
• η ισοτιμία στις  σχέσεις,
• ο αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στους φίλους,
• η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης
Επισημαίνεται ότι τα παιδιά μετά το πέρας των εισηγήσεων είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους αλλά και ερωτήματα προς τις κ.κ. Τσενκλίδου και Ούρδα για να λάβουν τις απαραίτητες απαντήσεις και γενικότερα έγινε ένας χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος επί του θέματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.