Τελευταίες Ειδήσεις

Πνίγηκε η Θεσσαλονίκη


Χαλάζι και έντονη βροχόπτωση πλήττουν αυτή την ώρα τη Θεσσαλονίκη. Οι ουρανοί έχουν ανοίξει και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ακόμα και στο κέντρο της πόλης. 
Απεγκλωβίσθηκαν οι μαθητές από το Λευκό Πύργο!
Περίπου 4 ώρες διήρκησε η περιπέτεια των επισκεπτών του Λευκού Πύργου που εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του μνημείου λόγω της καταρρακτώδους βροχής.
Ο μεγάλος όγκος του νερού πλημμύρισε τον αύλειο χώρου του μνημείου με αποτέλεσμα 24 μαθητές από το λύκειο της Αργαλαστής Βόλου και 10 τουρίστες από την Αγγλία να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ξεκίνησε άντληση υδάτων.

Τα ακάθαρτα νερά έφραξαν τις σωλήνες αναρρόφησης με αποτέλεσμα να αναζητηθεί άλλος τρόπος απεγκλωβισμού.
Πυροσβέστες έκοψαν τα κάγκελα από παράθυρο του ισόγειο χώρου του μνημείου και οι επισκέπτες απεγκλωβίστηκαν.

Πλημμυρισμένη παραμένει εδώ και αρκετή ώρα η ευρύτερη περιοχή του μνημείου του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τους πενήντα πόντους. Το βρόχινο νερό πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του μνημείου εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους επισκέπτες του Λευκού Πύργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr εντός του μνημείου βρίσκονται μικρά παιδιά τα οποία βρέθηκαν εκεί για να το επισκεφτούν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους. Οι υπεύθυνοι του μνημείου ειδοποίησαν τις αρχές.
Στο σημείο έχει μεταβεί περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.
Οι  κάτοικοι είδαν την πόλη τους να πλημμυρίζει και τους δρόμους να γίνονται ποτάμια, αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν μέχρι και ανθρώπους.
Κλήση για παράσυρση ατόμου από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο στις Συκιές του δήμου Νεάπολης – Συκεών, δέχθηκε η Πυροσβεστική. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μεσολογγίου. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να διεξάγει έρευνες.  Τελικώς σύμφωνα με τις πληροφορίες η υπόθεση είχε αίσιο τέλος. Παράλληλα σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ένας ακόμη Θεσσαλονικιός φέρεται να παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ευτυχώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι άνθρωποι διασώθηκαν.
Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο της πόλης, στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, πραγματοποιείται επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων.
Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή των Συκεών, καθώς πληροφορίες αναφέρουν για παράσυρση οχημάτων από το νερά, τα οποία φτάνουν σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο.
Λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποβιβάζουν τον κόσμο καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού δεν μπορούν να προσεγγίσουν ορισμένα σημεία στο κέντρο της πόλης.
Την ίδια ώρα, πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες από την λεωφόρο Νίκης, που καλύφθηκε από νερά και η επιφάνειά της έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση περιοχών
Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει "πολύ μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης", λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε νωρίτερα, καθώς 11 γραμμές μέσης τάσης βρίσκονταν εκτός λειτουργίας γύρω στις 2 το μεσημέρι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης.«Σχεδόν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει πρόβλημα. Έντεκα γραμμές μέσης τάσης είναι εκτός, καθώς πλημμύρισαν υποσταθμοί από νερά και λάσπες».
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, για την οποία όμως «δεν υπάρχει ακριβής και πλήρης εικόνα» σχολίασε ο κ. Αμανατίδης ο οποίος επισήμανε ότι ο δρόμος της πλήρους αποκατάστασης θα είναι μακρύς.
«Είναι μακρύς ο δρόμος, γιατί για να επανασυνδέσουμε το δίκτυο πρέπει να αντληθούν τα συσσωρευμένα ύδατα από τους υποσταθμούς. Πρέπει πρώτα η Πυροσβεστική να ολοκληρώσει το έργο της», σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης.
Προβλήματα σημειώνονται και στην υδροδότηση περιοχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας θολότητας, που φαίνεται πως προκάλεσε στο νερό η ισχυρή βροχόπτωση. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το πρόβλημα υπολογίζεται ότι θα έχει αποκατασταθεί μεχρι τις 16.00. Χωρίς νερό έχουν μείνει και καταναλωτές στις οδούς Καππαδοκίας και Ιπποδρομίου στις Συκιές, αλλά η συγκεκριμένη διακοπή υδροδότησης εκτιμάται ότι δεν σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.