Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με φορείς & πολίτες της Ελάτης



    
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, στελέχη της Οργάνωσης Μελών Πύλης καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφθηκαν το Σάββατο 5/5/18 την Ελάτη και συζήτησαν με εκπροσώπους του συλλόγου τουριστικών επιχειρήσεων ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ, καθώς και με πολίτες της Ελάτης.
     Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του συλλόγου, αφού αναφέρθηκαν στην σημαντική δράση τους, έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (φορολογία, κόστος θέρμανσης, πνευματικά δικαιώματα, δημοτικά τέλη, κλπ) που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών τους και επηρεάζουν τη βιωσιμότητά τους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, στην ομιλία του, τόνισε ότι η χώρα μας βρισκόμενη στην 4η αξιολόγηση οδηγείται, όχι μόνο από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης αλλά και των δανειστών, στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την εποπτεία. Μία εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων και υποχρεώσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας οδήγησαν, να ανακτηθεί η εθνική κυριαρχία και να εφαρμοστούν προγράμματα που θα οδηγούν σε μία δίκαιη ανάπτυξη και θα ανακουφίζουν τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από την εφαρμογή δυσβάσταχτων μέτρων που οι δανειστές επέβαλαν.
Ήδη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται το μεταμνημονιακό Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που σταδιακά θα εφαρμόσει μετά τον Αύγουστο και κάποια από τα μέτρα του αφορούν και τα θέματα που έθεσαν οι τουριστικοί επιχειρηματίες της περιοχής.
     Ο Σάκης Παπαδόπουλος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι στις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού, επεσήμαναν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και οι προσπάθειες (κυβέρνησης, δήμου και επιχειρηματιών) θα πρέπει να εστιαστούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύνδεσής του με την πρωτογενή παραγωγή και συνεργασίας με όμορους τουριστικούς προορισμούς.
     Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την προώθηση των αιτημάτων που τέθηκαν στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και όλοι συμφώνησαν για τη συνέχιση του διαλόγου που θα στοχεύει στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.