Τελευταίες Ειδήσεις

Οι Αλβανοί μας δείχνουν τον δρόμο: έκαψαν τα διόδια!



   
Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου
Οι Αλβανοί, που μέχρι τώρα δεν μας είχαν συνηθίσει στις λαϊκές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, ξεσηκώθηκαν πρόσφατα μαζικά και έβαλαν φωτιά στα πρώτα διόδια που επιχειρήθηκε να μπουν στη χώρα τους! Επρόκειτο για μια πραγματική λαϊκή εξέγερση των θιγόμενων που ανάγκασαν την κυβέρνηση Ράμα να κάνει πίσω. Φωνή Λαού, οργή Θεού!
    Κι εμείς θυμηθήκαμε το δικό μας μαζικό λαϊκό μαχητικό κίνημα του 2010-2011, όταν καθημερινά σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες οδηγοί αψηφούσαν τον φόβο, αρνούμενοι να πληρώσουν τα ληστρικά διόδια, σήκωναν την μπάρα και απαιτούσαν την κατάργησή τους απ’ άκρο σ’ άκρο της Ελλάδας.

   Το Κίνημα κατά των Διοδίων που αναπτύχτηκε στη χώρα μας και εντυπωσίασε όλη την Ευρώπη, ήταν ένα κίνημα πέρα για πέρα λαϊκό, αφού αγκάλιασε ανθρώπους απ’ όλα τα κατώτερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα και τάξεις, κίνημα επαναστατικό, που τρομοκράτησε τους κρατούντες και τις «παραχωρησιούχες» εταιρείες, ντόπιες και ξένες, που λυμαίνονται τους εθνικούς μας δρόμους, τους οποίους πλέον κατάντησαν ιδιωτικούς δρόμους!

   Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως το μαζικό λαϊκό κίνημα κατά των Διοδίων υπήρξε το πρελούντιο, το προανάκρουσμα του μεγάλου Κινήματος των Πλατειών και των αντιμνημονιακών αγώνων που επακολούθησαν.
   Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Έτσι και η σπορά του κινήματος κατά των διοδίων, που ληστεύουν τους πολίτες προς όφελος των εργολάβων και των πολυεθνικών, γρήγορα θα φυτρώσει και θα καρπίσει! Μπορεί σήμερα να ‘μαστε λίγοι όσοι δεν πληρώνουμε διόδια κι αυτό να δημιουργεί στους ληστές μας την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να μας ληστεύουν όσο θέλουν και ατιμώρητα, ο κρότος όμως της λαϊκής οργής δεν θ’ αργήσει και πάλι ν’ ακουστεί! Κι αυτή τη φορά για να επιβάλει την πλήρη κατάργηση των διοδίων-φυλακίων ανελευθερίας και εκμετάλλευσης των Ελλήνων!
   Δείτε τι γίνεται γύρω μας. Σε λίγο σε μας, τον Νομό Τρικάλων, που το 2011 δεν υπήρχαν διόδια και το Κίνημα Δεν Πληρώνω τον είχε ανακηρύξει «ΝΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!», αναρτώντας και αντίστοιχες πινακίδες στις εισόδους του, σε λίγο θα «κοσμείται» από τρεις μετωπικούς σταθμούς διοδίων (τους ήδη υφιστάμενους: Λόγγος, Μαλακάσι και τον αναμενόμενο: Καλαμπάκα) συν τους πλευρικούς!!! Τα Τρίκαλα σε ολοκληρωτικό κλοιό από τους «διοδάρχες» ληστές!!
   Είναι δυνατό οι Τρικαλινοί να μην ξεσηκωθούμε για να εξαλείψουμε τα διόδια;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.