Τελευταίες Ειδήσεις

Αυλαία συγγραφής από τον Γιάννη Αλμπάνη-Παρουσιάστηκαν τα τελευταία του τέσσερα βιβλία





Ένας κύκλος μιας 35ετούς έρευνας έκλεισε για τον Καλαμπακιώτη συγγραφέα Γιάννη Αλμπάνη με την παρουσίαση των τεσσάρων τελευταίων βιβλίων του στην γενέτειρά του.
Η παρουσίαση έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας με τον συγγραφέα εμφανώς συγκινημένο να ευχαριστεί όλους τους παρισταμένους για την τιμή και την αγάπη προς το πρόσωπό του λέγοντας ότι αυτό που ένοιωθε ως χρέος ολοκληρώνεται με αυτή την παρουσίαση.
Τα τελευταία πονήματα του συγγραφέα  είναι: «Από τους προ-Τρωικούς οικισμούς εις το Αρχαϊκόν Αιγίνιον», «Αι θυσίαι του ιερού κλήρου επωνύμως κατά τον αγώνα του 1821»,  «Το οικοδόμημα της δήθεν Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευσιν εκτίσθη επί της άμμου, διό και καταρρεύσαν η γλαυξ θρηνεί επί των ερειπίων» και «Τα κατά χρονικήν σειράν διαδοχικά λάθη και ενσυνείδητοι προδοσίαι του Κυπριακού προβλήματος».

Η παρουσίαση των βιβλίων έγινε από  τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Σιαμάδων π. Μακάριο Ιακωβάκη,  από τον  Καθηγητή κ. Νικόλαος Ζιώγας, την  Καθηγήτρια Φιλολογία κ. Μαρία Αγναντή και τον Αντιστράτηγο ε.α. Νικόλαο Παπαγεωργίου.
Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον και πρόεδρο του Συλλόγου Καλαμπακιωτών της Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Τάκο, έγκριτο νομικό.
Σημειώνεται ότι μέρος  των εσόδων από την πώληση των βιβλίωνόπως ανέφερε ο συγγραφέας  θα διατεθεί στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Φίλες της Αγάπης» προκειμένου να ενισχύσει τους σκοπούς της σημαντικής του δράσης στην τοπική κοινωνία.
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο συγγραφέας κ.  Αλμπάνης δώρισε στον Δήμο Καλαμπάκας πέντε πίνακες με ιστορικά στοιχεία, για να κοσμούν το Δημαρχείο, όπως είπε παραδίδοντάς τους στον κ. Σινάνη.













Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.