Τελευταίες Ειδήσεις

“Επίσκεψη Π. Δριτσέλη σε Δασαρχείο Καλαμπάκας και Σταγιάδες




Το Δασαρχείο Καλαμπάκας και τις Σταγιάδες επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, συνοδευόμενη από τα μέλη τη Ν.Ε. Τρικάλων, Βάσω Κωστοπούλου και Χρήστο Μπάτσιο, στα πλαίσια της αναζήτησης λύσεων σε προβλήματα γραφειοκρατίας στην αγροτική οικονομία και αποκατάστασης υποδομών, τα οποία απασχολούν έντονα την καθημερινότητα των κατοίκων. Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, η βουλευτής συναντήθηκε με τον Δασάρχη Καλαμπάκας, αφενός, για να συζητήσει το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με την καταβολή των χρημάτων από το πρόγραμμα της δάσωσης αγροτικών γαιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους δικαιούχους και αφετέρου, σχετικά με την πορεία της υλοποίησης της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη σύσταση μεικτής επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί την πρόταση ανασυγκρότησης του Κρατικού Εργοστασίου Ξυλείας. Το Δασαρχείο Καλαμπάκας εργάζεται εντατικά για την διόρθωση λαθών που είχαν ως αποτέλεσμα το πάγωμα των πληρωμών, ενώ αναμένεται το ζήτημα να τεθεί και σε κεντρικό επίπεδο, καθώς για τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις δεν ευθύνονται οι αγρότες που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο αγροπεριβαλλοντικό μέτρο.
Σχετικά με το ζήτημα της συγκρότησης της επιτροπής που θα γνωμοδοτήσει για το εργοστάσιο ξυλείας, τονίστηκε ο κομβικός ρόλος του Δασαρχείου, ενώ σημειώθηκε ως θετική η συμμετοχή σε αυτήν, όλων των αρμοδίων παραγόντων της κεντρικής διοίκησης, ώστε να ληφθούν άμεσες αποφάσεις.
Στη συνέχεια, η βουλευτής επισκέφτηκε τις Σταγιάδες, για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των έργων αποκατάστασης των υποδομών που επλήγησαν από τις πρόσφατες κατολισθήσεις. Αφενός, σε σχέση με τις οικίες που υπέστησαν ζημιές, τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης των μελετών και των συμπερασμάτων, μετά και από την επιτόπια καταγραφή του ΙΓΜΕ. Αφετέρου, ως προς την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και του δικτύου ύδρευσης, σημειώθηκε ότι θα πρέπει οι εργασίες να εντατικοποιηθούν, ιδιαίτερα ενόψει του καλοκαιριού, όπου οι ανάγκες αναμένεται να είναι αυξημένες. Η βουλευτής δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τα έργα αποκατάστασης, ενώ σημείωσε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, ώστε να βελτιωθεί ο ρυθμός εκτέλεσης των έργων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.