Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμήθηκε η εργατική Πρωτομαγιά με απουσία των εργαζομένων στην Καλαμπάκα



Ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους αποτελεί η 1η Μαΐου 2015 όπως τονίστηκε από τους ομιλητές των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμπάκα σε μια εποχή που το εργατικό κίνημα δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τις πολιτικές των τελευταίων ετών.
Με δυο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 το πρωί σε Εργατικό Κέντρο και πλατεία Ρήγα Φεραίου από το ΠΑΜΕ χαρακτηριστικό τους για άλλη μια χρονιά ήταν η απουσία των εργαζομένων καθώς η συμμετοχή ήταν ελάχιστη και ενδεχομένως αποκαρδιωτική.
Στο Εργατικό Κέντρο ο πρόεδρος του Χρήστος Σινάνης έδωσε το μήνυμα για αγώνα και αντίσταση ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων ενώ ανάλογο ήταν το κλίμα και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ όπου χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Ζιάκας  από τους ΕΒΕ Καλαμπάκας και ακολούθησε ομιλία από την κ. Πανάγου μέλος της ΟΓΕ Γυναικών Καλαμπάκας  που κατήγγειλε τις πολιτικές των μνημονίων αλλά και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση.

Το παρόν του έδωσε ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας  κ. Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Σινάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μαντάρας και εργαζόμενοι της περιοχής.

Ομιλία του προέδρου του ΕΚ Καλαμπάκας
Εμείς οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα οι νέοι και νέες, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι άνεργοι, παίρνουμε μέρος σήμερα Παρασκευή 1-5-2015 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας και από το χώρο αυτό τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα μνήμης και αγώνα για την Εργατική Τάξη, κορυφαία ταξική γιορτή για όλο τον εργαζόμενο λαό. Στέλνουμε θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στην παγκόσμια Εργατική Τάξη και συντασσόμαστε με τους  λαούς που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις επεμβάσεις και τους πολέμους που προκαλεί.

Απευθύνουμε αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, για κοινωνική πρόοδο, ειρήνη, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Η φετινή πρωτομαγιά 2018 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του Κόσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Οι Εργαζόμενοι της Ελλάδας ιδιαίτερα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μια βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας. Έχουν δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών  λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ό,τι χάσαμε. Για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και  εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης  και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.