Τελευταίες Ειδήσεις

Από την σύσκεψη Σωματείων- συνδικαλιστικών Οργανώσεων για την οργάνωση της απεργίας 30 Μάη




Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση
 η επιλογή μας!
Σύσκεψη -συζήτηση πραγματοποίησαν θες 15 Μάη στην αίθουσα του Ε.Κ.Τρικάλων, τα Δ.Σ. Εργατικών Σωματείων, Συνταξιουχικών Σωματείων, Ενώσεις ΕΒΕ, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων,Αγροτών,Φοιτητών, Γυναικών, Επιτροπές Αγώνα σε κλάδους και εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα,  για την προετοιμασία της απεργίας στις 30 Μάη, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου ¨Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών¨ Ν. Τρικάλων.
Με το σύνθημά μας:
«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!».
Ήταν το κάλεσμα προς τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας στις 30 ΜΑΗ όπως και το περιεχόμενο της απεργίας.

ü  Φέρνουμε στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και των οικογενειών μας, απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ.,
ü  Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας ούτως ώστε  να δυναμώσει η πάλη για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις, ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.
ü  Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. 
ü  Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, γυναικών, νέων, που είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, την πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.
ü   
Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι:
Σε μια περίοδο που το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που το υπηρετούν, εστιάζουν στη «μεταμνημονιακή εποχή» και τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις μπορούν να στείλουν ισχυρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. 
Θέλουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα.
  Η «δίκαιης ανάπτυξης», για την οποία ήδη πανηγυρίζουν τα αστικά επιτελεία χτίζεται πάνω στα θεμέλια των τσακισμένων εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων μας.
Τη "δίκαιη ανάπτυξη" που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν,  όλοι οι εργαζόμενοι τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Χτίζεται πάνω στους τσακισμένους μισθούς και συντάξεις, τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις που γενικεύονται, την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, την εργοδοτική τρομοκρατία, την αντιλαϊκή φοροληστεία, τη μόνιμη απειλή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί "μεταμνημονιακής" εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.
Κυβέρνηση, ΣΕΒ, εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός έχουν σχέδιο με προοπτική. ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ στην ουσία ζητούν στήριξη από το μεγάλο κεφάλαιο για να αντιμετωπισθεί ο κύριος αντίπαλός τους, δηλαδή εμείς και να στοιχηθούν οι εργαζόμενοι πίσω από τη σημαία του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των συμφερόντων τους.
Με την "κοινωνική συμμαχία" στήνουν ένα εργαλείο όπου θα παρεμβαίνουν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα. Η προσπάθειά τους να στήσουν επιτροπές της συμμαχίας των «προθύμων!!» σε όλους τους νομούς αυτό δείχνει. Πρόκειται όχι απλά για μια συνδικαλιστική παρέμβαση. Επιδιώκουν να ενσωματώσουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά στις επιδιώξεις τους και αυτό να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά.
Στην προσπάθεια αυτή, τα σωματεία των εργαζομένων έχουν τους δικούς τους συμμάχους. Τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, με τους οποίους έχουν συναντηθεί στο δρόμο του αγώνα.


Από την σύσκεψή μας εδώ, να ανοίξουμε την συζήτηση πως  πιο θαρρετά  αποφασιστικά να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους μας μέσα στους χώρους δουλειάς μας, τα σωματεία, τις γειτονιές όπου ζούν οι συνάδελφοί μας με τοις οικογένειες τους, τους συναδέλφους μας άνεργους, τους νέους προεργαζόμενους, μισοάνεργους, τους Σπουδαστές που τους περιμένει το μέλλον της «ανάπτυξης»  των 450-550 ευρω!!    
ü  Η απεργία στις 30 Μάη είναι η συνέχεια του νήματος  των κινητοποιήσεων που οργάνωσαν το προηγούμενο διάστημα τα ταξικά συνδικάτα, Σωματεία, ομοσπονδίες, Ε. Κέντρα και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών, Φορείς του λαϊκού κινήματος, γύρω από μια σειρά κρίσιμα μέτωπα, που οργανώθηκαν ενάντια στα αντιλαϊκά πολυνομοσχέδια της προηγούμενης περιόδου. με μέτρα όπως το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και τη γενίκευση των πλειστηριασμών, σε συνθήκες μάλιστα που όλα τα αστικά επιτελεία μαζί με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό επιχειρούσαν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου».
ü  Είναι η συνήχηση στις κλαδικές απεργίες που οργάνωσαν Ομοσπονδίες και συνδικάτα, όπως το Συνδικάτο μας «Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών» του νομού μας διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς.
ü  Είναι η συνέχιση στις κινητοποιήσεις που οργανώσαμε  με αφορμή τα περιφερειακά «αναπτυξιακά» συνέδρια της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας την κοροϊδία της «ανάπτυξης»
Η Οργάνωσή μας μπροστά στην Απεργία αποτελεί ένα παραπέρα βήμα στον κοινό αγώνα των εργαζομένων μαζί με τα φτωχά στρώματα των ΕΒΕ και των αγροτών. Τροφοδοτεί και ενισχύει εστίες αντίστασης που αναπτύσσονται, στις κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Υγεία και την Παιδεία, των συνταξιούχων για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, των εργαζομένων στο Εμπόριο για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στις απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων, τις συνδικαλιστικές διώξεις, την εργοδοτική τρομοκρατία.
Γιαυτό  η μάχη για την επιτυχία της απεργίας και την κοινής μας απεργιακής συγκέντρωσης, έχει οριστεί για:
Τετάρτη 30 Μάη και ώρα  10.00π.μ. Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.
Σε αντίθεση με την απεργία που έχουν αποφασίσει, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός μαζί με δυνάμεις που εκφράζουν τα συμφέροντα ανώτερων τμημάτων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, στην πραγματικότητα δίνουν μάχη για να μείνουν εργατικές-λαϊκές δυνάμεις εγκλωβισμένες στη στρατηγική του κεφαλαίου. Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ στοιχίζονται στην στρατηγική τους και τις απαιτήσεις των εργοδοτών και επιδιώκουν να ρίξουν στην αγκαλιά της εργοδοσίας τους εργαζόμενους. 
Η Προσπάθειά τους αυτή έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη μάχη που δίνουν τα ταξικά  σωματεία –Συνδικάτα, που κάνουν προσπάθεια να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους, οργανώνουν συζητήσεις, Γενικές Συνελεύσεις για την ανάπτυξη του ταξικού κινήματος και των αγώνων του, την ενίσχυση της πραγματικής Κοινωνικής Συμμαχίας, ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες.
Τις επόμενες μέρες οργανώνουμε την πάλη μας με το δικό μας κοινό πρόγραμμα δράσης και το κοινό μας πλαίσιο διεκδίκησης,  όπως έχει αποφασιστεί  από την σύσκεψή μας και  το συνυπογράφουν  οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων Ν.Τρικαλων.
ΚΟΙΝΟ  ΠΛΑΙΣΙΟ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ
Οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων Ν.Τρικαλων που υπογράφουμε το παρών κείμενο, συμφωνούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός μαχητικού εργατικού-λαικού τείχους αντίστασης, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε εισόδημα και δικαιώματα, για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων που προστίθενται στα προηγούμενα βάρβαρα μέτρα. Δεν θα ζήσουμε με την άγρια εκμετάλλευση, την ανεργία, τη φτώχεια και τους πολέμους.
Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.
Αγωνιζόμαστε για :
1.                   Μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων με Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
2.                   Μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
3.                   Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Ασφάλεια στη δουλειά, μέτρα προστασίας της μητρότητας, καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης.    
4.                   Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, φυσικού αερίου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
5.                   Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις εργατικές-λαικές οικογένειες. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο ακόμα για 500 ευρώ. Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει πλήρως την κύρια κατοικία.
6.                   Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο +5.000 για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
7.                   Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων και κάλυψη των απωλειών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Να μην εφαρμοσθεί και να καταργηθεί ο νόμος «Κατρούγκαλου». Να μην γίνει ο επανυπολογισμός στις συντάξεις, να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά, να αποδοθούν χωρίς καθυστερήσεις, αιτήσεις και προαπαιτούμενα τα παρακρατηθέντα ποσά. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, να μην ξεπερνούν τα 60 έτη για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, ενώ για όσους είναι στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τα 55 και 50 αντίστοιχα.  
8.                   Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
9.                   Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, κλπ) στα δημόσια νοσοκομεία, Κ.Υ, εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
10.               Να λειτουργήσουν κανονικά τα δημόσια νοσοκομεία, κλινικές τους που υπολειτουργούν ή έκλεισαν λόγω περικοπών. Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα πρόνοιας.
11.               Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες και στις ιατρικές επισκέψεις. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού, χωρίς προϋποθέσεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος, με επιστημονικά και όχι λογιστικά κριτήρια. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές-φοιτητές σε σύγχρονες ασφαλείς εστίες.
12.               Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Να πάψει η Ελλάδα να πληρώνει τα 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ και να δίνονται αυτά για την Κοινωνική Ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία.

Το κοινό πλαίσιο υπογράφουν :

Συνδικάτο «Γάλακτος-Τροφίμων & Ποτών»
Συνδικάτο Οικοδόμων &Συναφών Επαγγελμάτων
Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών
Σύλλογος Υπαλ/λων  Περιφερειακής Ενότητας
Σωματείo Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.
Σωματείο  Ξυλουργών  Αυτο/νων  
ΕΒΕ Καλαμπάκας
Ομοσπονδία  των Αγροτικών Συλλόγων «η άνοιξη»
ΕΒΕ Φαρκαδόνας
Και οι ΕΠ. ΑΓΩΝΑ στους κλάδους:
Εργαζομένων  του σωματείου  Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Εκπαιδευτικών
Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου
Λογιστών  των Επαγ/βιοτεχνών.
Συνταξιούχων Δημοσίου




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.