Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Ο Μεριβάκης στον δρόμο Παπαστεργίου:κόβει το νερό στο 2ο τιμολόγιο!



   
  Νέες απειλές του Δημάρχου Μεριβάκη σε βάρος των δημοτών του. Σ’ ένα μικρό Δήμο, όπως είναι ο Δήμος Φαρκαδόνας, με πολλούς φτωχούς πολίτες, ο Μεριβάκης προειδοποιεί όσους χρωστούν δυο τιμολόγια ύδρευσης, πως αν δεν σπεύσουν να αποπληρώσουν θα προχωρήσει σε νέες μαζικές διακοπές των υδρομέτρων, όπως έκανε πέρυσι, όταν κατακαλόκαιρο σε εκατοντάδες σπίτια τους έκοψε το νερό!
   Απ’ όσα γνωρίζουμε, οριζόντιο κόψιμο του νερού με δυο απλήρωτους λογαριασμούς γίνεται μόνο στον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για μια πανελλαδική πρωτιά του ακραία νεοφιλελεύθερου Παπαστεργίου. Ο Μεριβάκης δηλώνει έτοιμος να τον ακολουθήσει!!
    Ο Μεριβάκης ενώ απειλεί τους πάντες ότι θα τους κόψει το νερό, με δυο μόνο λογαριασμούς απλήρωτους (!), ωστόσο υποκριτικά δηλώνει πως «θα πρέπει να αντιληφθούν οι μεγαλοοφειλέτες το πρόβλημα που κυριαρχεί σήμερα στη ΔΕΥΑΦ. Όπως το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις, έτσι κι εκείνοι θα πρέπει να πράξουν κάτι ανάλογο. Δεν μπορούν κάποιοι να πληρώνουν κι άλλοι να αδιαφορούν».

   Οι χρόνιοι μεγαλοοφειλέτες (συνήθως εύποροι) υπάρχουν και τυγχάνουν της διαχρονικής κάλυψης και προστασίας των δημάρχων, νυν και προηγούμενων. Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής Μεριβάκη κάθε άλλο παρά στρέφεται εναντίον τους.
    Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, με αφορμή τις περσινές διακοπές, άσκησε τεκμηριωμένη κριτική στη ΔΕΥΑΦ και τη Δημοτική Αρχή, μια κριτική που διατηρεί ακέραιη την αξία της και έχει ως εξής:
  «1. Με την υπ’ αριθμ. 35/2016 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦ  οι αυξήσεις της τιμής του νερού στις μικρές καταναλώσεις (από 0 κ.μ. έως  150 κ.μ.) κυμαίνονται από 25 έως 33,33%, ενώ για τις μεγάλες καταναλώσεις (251 κ.μ. και άνω) μόλις 11%! Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τις αυξήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση νερού στα ποιμνιοστάσια-λαχανόκηπους-οικόπεδα. Βλέπουμε η Αρχή Μεριβάκη να στοχοποιεί και να πλήττει πρώτα και κύρια τα αδύναμα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου, αποκαλύπτοντας καθαρά το αντιλαϊκό της πρόσωπο.
2.           Με την ίδια παραπάνω υπ’ αριθμ. 35/2016 απόφαση, δηλαδή μέσα στην κορύφωση των μνημονιακών πολιτικών και της εξαθλίωσης των πολιτών, ο Μεριβάκης επινοεί (γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχε) και επιβάλει στους λογαριασμούς πάγιο τέλος 10€! Αξίζει να σημειωθεί πως το πάγιο τέλος της ΕΥΔΑΠ σε Αθήνα-Πειραιά ανέρχεται μόλις σε 2,37€!
3.           Για το μηνιαίο επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ομολογεί η ΔΕΥΑΦ πως πράγματι ανέρχεται στο 1%, δηλαδή 12% τον χρόνο! Μιλάμε για επιτόκιο τοκογλυφίας.
4.           Κοινωνικό τιμολόγιο για ανέργους, ανήμπορους, ηλικιωμένους, αρρώστους και εν γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού δεν υφίσταται στον Δήμο Φαρκαδόνας, αφού υπάρχει μόνο μειωμένο τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες με βάση την παλιότερη υπ’ αριθμ. 44/2011 απόφαση του Δ.Σ.
   Απ’ τα ανωτέρω προκύπτει ξεκάθαρα πως επί θητείας Μεριβάκη ψηφίζεται νέα απόφαση που επιδεινώνει δραματικά τα τιμολόγια νερού για τον Λαό, παρά την όξυνση της κρίσης. Πρόκειται ολοφάνερα για βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική…»
     Τις δε ρυθμίσεις που αποφάσισε πέρυσι η ΔΕΥΑΦ, το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ τις χαρακτήρισε «μια τρύπα στο νερό που θα καταλήξουν σε βέβαιη αποτυχία, διότι δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές δυνατότητες των δημοτών». Επαληθευτήκαμε πλήρως.
     Ο Δήμος Φαρκαδόνας πρέπει να εισπράξει τις οφειλές ετών από εύπορους μεγαλοοφειλέτες, να υπάρξει διαφανής και σωστή διαχείριση στη ΔΕΥΑΦ και να μπει στον αγώνα, μαζί μ’ άλλους Δήμους, για μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
à Δεν δεχόμαστε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ!
à ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ!
   Δεν είναι μόνο το νερό και ο πασίδηλος αυταρχισμός του Δημάρχου. Υπάρχουν χίλια μύρια άλλα προβλήματα στον Δήμο Φαρκαδόνας που επιζητούν τη λύση τους εδώ και τώρα. Είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες για ένα ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ που θ’ αγκαλιάσει όλο τον δημοκρατικό Λαό στα 18 χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και θ’ αντικαταστήσει την αντιλαϊκή, απαξιωμένη και ανίκανη Δημοτική Αρχή Μεριβάκη. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

 

Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.