Τελευταίες Ειδήσεις

100 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ 100 ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ



Μαζί μπορούμε να δώσουμε τη λύση! Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ!
Με τη δύναμή μας - Για το δίκιο μας!

Με τον συμβολικό αριθμό «100», οι 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα για τους μήνες Μάη & Ιούνη  έχει ξεκινήσει ήδη η πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ.
Οι εκδηλώσεις, που θα πυκνώσουν αυτούς τους δυο μήνες  , μαζί με αυτές που θα συνεχίσουν και θα κορυφωθούν στο τέλος της χρονιάς, έρχονται να φωτίσουν τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ στη σημερινή βαρβαρότητα.
Έρχονται να αναδείξουν τη νέα προοπτική, το σοσιαλισμό, ενάντια σε ένα ξεπερασμένο σύστημα, τον καπιταλισμό, που στον 21ο αιώνα, παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους λαούς να ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων. Παίρνει πίσω δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.
Οι δεσμοί αίματος και εμπιστοσύνης με το λαό, που χτίστηκαν μέσα σε μια πολυτάραχη διαδρομή, μαζί με το σύγχρονο Πρόγραμμα και τις επεξεργασμένες προτάσεις του, δίνουν τη δυνατότητα στο ΚΚΕ να κοιτάει την εργατική τάξη, το λαό στα μάτια.

Στο κύριο ερώτημα, εάν υπάρχει δυνατότητα ο λαός μας να βγει από το σημερινό αδιέξοδο, το ΚΚΕ απαντάει καθαρά και κατηγορηματικά ΝΑΙ.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες.
Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για την αντεπίθεση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας.
Μέσα από μια σειρά  εκδηλώσεων το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία, να συμμετάσχει ενεργά σε όλη αυτήν τη μεγάλη πρωτοβουλία.
Να έρθει σε επαφή με στιγμές της ηρωικής και μεγαλειώδους πορείας του ΚΚΕ και των πολύτιμων διδαγμάτων που βγαίνουν από αυτήν.
Να ακούσει και να συζητήσει τις θέσεις του για όλα τα κοινωνικά και φλέγοντα ζητήματα. Οτι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει για το λαό. Οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννάει συνεχώς φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.
Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό.
Μόνο με την εργατική εξουσία, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό ανοίγει ο δρόμος, ώστε η οικονομία και οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.


Στο πλαίσιο αυτό η Τ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ πραγματοποιήσει μέσα στο Μάη δυο εκδηλώσεις  στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα   

● Στην Καλαμπάκα  τη Δευτέρα  14  Μάη  και ώρα 8.00 μ.μ.
 στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη»
Ομιλητής θα είναι ο Τάσο Τσιαπλές μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Συζητάμε με τους εργαζόμενους  , με όλο  το λαό τις θέσεις του ΚΚΕ. Αποκαλύπτουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης για δήθεν «έξοδο από τα μνημόνια», που προσπαθεί να κρύψει ότι θέλουν το λαό να συνεχίσει να ματώνει για τα κέρδη του κεφαλαίου.
    Συζητάμε για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας , τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που κρύβονται  πίσω από την «ονοματολογία» για την ΠΓΔΜ, από την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο, τον κίνδυνο εμπλοκής του λαού μας στον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο. 

● Στα Τρίκαλα  την  Πέμπτη 17 Μάη   και ώρα 8.00 μ.μ.
στο Χώρο των Παλιών Φυλακών.
Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
 Θέμα της εκδήλωσης “Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας για τη στρατηγική της αναβάθμιση και ο κίνδυνος εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος”.
                    Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

ΤΡΙΚΑΛΑ  10/05/2018                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.