Τελευταίες Ειδήσεις

Η Visit Meteora στο συνέδριο των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα

Ένα μεγάλο γεγονός για τον ελληνικό τουρισμό και τη διείσδυσή του στην αμερικανική τουριστική αγορά, το συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, ASTA, ASTA Athens Destination Expo 2018 (ASTA ADE 2018), πραγματοποιήθηκε στις 14-17 Απριλίου και εκτιμάται ότι ανοίγει τις προοπτικές για «απογείωση» των Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια...
Η Visit Meteora ήταν παρούσα για άλλη μια φορά εκπροσωπώντας τον προορισμό των Μετεώρων στο σημαντικό αυτό τουριστικό γεγονός. Το περίπτερο της Visit Meteora επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρέσβης καθώς και δεκάδες Αμερικανοί Tour Operator. Στις 21 και 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ταξίδι εξοικείωσης για 16 τουριστικούς πράκτορες στα Μετέωρα.

Το συνέδριο, με συμμετοχές από 500 διεθνείς συνέδρους και άνω των 350 Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, ήταν μια ιστορική ευκαιρία για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Οι κύριες εργασίες του συνεδρίου ASTA 2018 διεξήχθησαν τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Hilton και οι 4 ημέρες της διοργάνωσης πλαισιώθηκαν από συναντήσεις b2b μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών τουριστικών γραφείων και από πλούσιο πρόγραμμα fam trip και εκδηλώσεων που μύησαν τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντική φιλοξενία που προσφέρει η χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Αμερικανοί πράκτορες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συνολικά 65 επισκέψεις, εκδρομές και κρουαζιέρες σε όλη την Ελλάδα.
Η επίσημη Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 15 Απριλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Την τελετή άνοιξε με ομιλία της η Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά και η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικές ερμηνείες της σοπράνο Αναστασίας Ζαννή συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία όλων των συνέδρων, φορέων, προσωπικοτήτων από τον χώρο του ελληνικού τουρισμού καθώς και μελών της Ομοσπονδίας.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες υποδέχθηκε η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Αθηναίων στο επίσημο δείπνο στο Ζάππειο Μέγαρο με γεύσεις αντιπροσωπευτικές της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας που επιμελήθηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά κρασιά με τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας συμβούλων οινοτουρισμού, Grapefool, και την υποστήριξη της Wines of Greece.
Τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) και της Mact Media Group οι Aμερικανοί τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Yachting – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού (12-16 Απριλίου) στη μαρίνα Αλίμου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό γιώτινγκ και να διερευνήσουν ευκαιρίες συνεργασίας με επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.
Ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Στοχεύουμε σε διψήφια αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια, με προϋπόθεση να συνεχισθούν συντονισμένες και κορυφαίου επιπέδου διοργανώσεις όπως του ASTA ADE 2018».
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και πραγματοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.