Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ΠΕΔ


Με πρωτοβουλία της ΓΓ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας καςΚαραλαριώτου Ειρήνης ( Ρένας ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κο Πετράκο Γεώργιο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στο γραφείο του κου Πετράκου παρουσία και του Διευθυντή της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κουΤσούμα Δημητρίου.
            Η καΚαραλαριώτου ενημέρωσε τον Πρύτανη ότι η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πηνειός Ποταμός : Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία» , το οποίο και θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2018.
            Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Λάρισα αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα διότι μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα των ποταμιών και του Πηνειού ειδικότερα , σε σχέση με την ζωή των ανθρώπων , την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος , την γεωργία, την κτηνοτροφία , τον τουρισμό κλπ.

            Η καΚαραλαριώτου τόνισε ότι η συνεργασία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα και για αυτό τον λόγο η πρότασή της να τεθεί το Συνέδριο υπό την επιστημονική Αιγίδα του πανεπιστημίου , έγινε μετά χαράς αποδεκτή από τον πρύτανη κο Πετράκο.
            Οι Θεματικές Ενότητες που θα αναπτυχθούν στο διήμερο σου Συνεδρίου είναι οι εξής :

§  Ιστορική εξέλιξη Οικοσυστήματος του Πηνειού Ποταμού
§  Υδάτινο Σύστημα Πηνειού Ποταμού
§  Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλικής Πεδιάδας. Ο αναγκαίος ρόλος του Νερού
§  Πηνειός Ποταμός και Αστικό / Αγροτικό Περιβάλλον
§  Τέχνες και Πολιτισμός
§  Πολιτική και Διοίκηση
§  Εκπαίδευση , καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.