Τελευταίες Ειδήσεις

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ στον Ξηροπόταμο





Σε αναζήτηση γεώτρησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας στον Ξηροπόταμο βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμπάκας.
Προς αυτή την κατεύθυνση την Πέμπτη 26/04/2018, κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), συνοδευόμενο από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμπάκας κ. Παναγιώτη Ταμπουρά, τον Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Αθανάσιο Γιαννάκη και τον πρόεδρο της τοπικής  κοινότητας Κακοπλευρίου κ. Γιώργο Τσικέλη, μετέβη  στον οικισμό Ξηρόκαμπο  της Τοπικής Κοινότητας Κακοπλευρίου.
Ο σκοπός της επίσκεψης, βάση της υπ’ αριθμ. 5/29-1-2018 απόφασης της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμπάκας, ήταν η υδρογεωλογική αναγνώριση (αυτοψία - γνωμοδότηση) για τον εντοπισμό πιθανής θέσης γεώτρησης, ώστε να λυθεί το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αυτοψία στην περιοχή του Ξηροκάμπου πραγματοποιήθηκε με όσα προβλέπονται στην προκειμένη περίπτωση από την διαδικασία και αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει η αξιολόγηση όλων των στοιχείων προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το εάν και κατά πόσον υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης γεώτρησης η οποία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή και να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων της.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.