Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις σπιτιών

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Τρικάλων πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί εκπρόσωποι συλλόφων  αυταπασχολούμενων και εργατικών σωματείων με αφορμή την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη  προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Στην ανακοίνωση που μοιράζοταν τονίζονταν τα εξής: 
Όχι στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων!
Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια και το κράτος τους!
Από την Παρασκευή 27 Απρίλη  ξεκινούν οι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη  προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και στο στόχαστρο θα μπαίνουν οφειλές από 500€ και πάνω!!! 
Θα διενεργούνται και για κινητή και ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500€ προς το δημόσιο!!!

1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500€ βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους που είναι έτοιμο να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξελίσσεται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων σε μια αδίστακτη πολιτική δύναμη η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αρπαγή της πρώτης λαϊκής και εργατικής κατοικίας, όπως κάνει καθημερινά με τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων μικροκαταθετών για χρέη στις τράπεζες, το δημόσιο, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια στιγμή χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά (εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι) βιώνουν ένα πρωτοφανές κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας από τις εισπρακτικές εταιρίες των τραπεζών.
Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση και να πάρει τα συγχαρητήρια των «θεσμών» και των μεγάλων επιχειρηματιών.
Τρίβουν τα χέρια τους οι τραπεζίτες και τα «κοράκια» που θα εκβιάζουν το λαό για να πληρώσει και την τελευταία δεκάρα και αν δεν τα καταφέρει θα του παίρνουν το σπίτι! Τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που οι τράπεζες θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα μπορούν να μπουκώσουν με νέα δάνεια τα δικά τους «επενδυτικά σχέδια».

Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι στρωμένη με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων.
Είναι αδίστακτοι! Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!
Γνωρίζουν καλά ότι οι εργαζόμενοι  και όλος ο λαός δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώσουν καμιά λαϊκή οικογένεια. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ρίχνει στάχτη στα μάτια με παχιά λόγια και επιδόματα πτωχοκομείου για την ακραία φτώχεια. Γι’ αυτό προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς, θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να κάνει ήσυχη την βρωμοδουλειά της!

Κανένας εργαζόμενος  που κινδυνεύει από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς δεν είναι μόνος του! Παίρνουμε  σήμερα στα χέρια μας  την υπεράσπιση κάθε συναδέλφου  που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.