Τελευταίες Ειδήσεις

Παράνομο ηλεκτρονικό εμπόριο




Είναι δυστυχώς κοινή διαπίστωση πως το παράνομο εμπόριο κλεψίτυπων (μαϊμού) προϊόντων αντί να περιορίζεται έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι παράνομοι διακινητές χρησιμοποιούν πλέον το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να πουλήσουν παράνομα και επικίνδυνα για την υγεία προϊόντα.
Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή τόσο στους συναδέλφους όσο και στους καταναλωτές ώστε να μην παραπλανούνται από τις υποτιθέμενες δελεαστικές προσφορές και να επιλέγουν για τις αγορές τους από το διαδίκτυο τις επιχειρήσεις που έχουν φυσική έδρα. Παράλληλα σας καλούμε να μας ενημερώσετε για πρακτικές και περιπτώσεις που έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση για το συγκεκριμένο φαινόμενο απέστειλε επιστολή στους :
1.    Ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Θωμαδάκη.
2.    Επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Παπαπροδρόμου.
3.    Γενικό γραμματέα εμπορίου κ. Αυλωνίτη.
4.    Γενικό γραμματέα ΣΥΚΑΠ κ. Μαστρογιάννη.
5.    Γενική διευθύντρια τελωνείων & Ε.Φ.Κ. κα Γιαλούρη.

Η επιστολή έχει ως εξής: “Με την παρούσα θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τις καταγγελίες των μελών και των πελατών των επιχειρήσεων της περιοχής μας για την παράνομη πώληση κλεψίτυπων (μαϊμού) προϊόντων μέσω διαδικτύου και κυρίως μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook).
Δυστυχώς διαπιστώνεται ότι οι διακινητές έχουν εξελίξει τους τρόπους διάθεσης των συγκεκριμένων ειδών. Έτσι παράλληλα με τις λαϊκές και τα παζάρια που ήταν οι βασικές πηγές πώλησης, έχουν «εισχωρήσει» πλέον στην καθημερινότητα του 50% του πληθυσμού της Χώρας.
Είναι λοιπόν αδήριτη ανάγκη να περιοριστεί το φαινόμενο γιατί:
1)    Οι συγκεκριμένοι διακινητές φοροδιαφεύγουν καθώς δεν διαθέτουν νόμιμα παραστατικά αγοράς.
2)    Στερούν χρήμα από την οικονομία και τζίρο από τις νόμιμες επιχειρήσεις που καθημερινά συρρικνώνονται όλο και περισσότερο.
3)    Είναι πολύ πιθανό να είναι επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών γιατί κανείς δεν γνωρίζει τις προδιαγραφές κατασκευής των προϊόντων που διακινούνται
Γι’ αυτό το λόγο σας καλούμε να ενεργοποιήσετε άμεσα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα φαινόμενο που γιγαντώνεται με δυσάρεστες συνέπειες για την χώρα μας.
Προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο σας, σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες (print screen) που αποτυπώνουν το πρόβλημα. Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία”.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.