Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα επίθεση από την Άγκυρα: Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως καταφύγιο



Νέα πυρά μέσα σε μόλις λίγες ώρες κατά της Ελλάδας αυτή την φορά από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters o Toύρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι «εχθροί της Τουρκίας» βλέπουν την Ελλάδα ως «καταφύγιο», ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική στάση καταστρέφει τους δεσμούς των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η δήλωση του Γιλντιρίμ ακολουθεί την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, η οποία αναφέρεται στην απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας για την απελευθέρωση του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί με περιοριστικούς όρους και κάνει λόγο για προστασία πραξικοπηματιών εκ μέρους της Ελλάδας.
Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:
Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με  αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεμ ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.
Γιατί αφήνετε λουλούδια στα Ίμια και βάζετε σημαίες σε βραχονησίδες
Σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο Euractiv.com ο Tούρκος πρέσβης στην Ε.Ε., Faruk Kaymakci,  δηλώνει, «Όσο περισσότερο πολιτικοποιεί το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η Ε.Ε, τόσο περισσότερες εντάσεις δημιουργούνται».
Στην συνέχεια τόνισε όλα όλα τα επεισόδια στο Αιγαίο προκαλούνται από τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες και αναφερόμενος στα Ίμια, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι αφήνουν λουλούδια σε βραχονησίδες.
«Ορισμένοι προσπαθούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό; Ποιός είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κανένας; Και ποιός είναι ο λόγος να πετάς πάνω από αυτά τα μικρά νησάκια και βράχια, τα οποία δεν είναι καν κατοικημένα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αξίωση κυριαρχίας αλλά απλώς προκαλούν», σημειώνει.
Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία διεκδικώντας την ιδιοκτησία νησιών στο Αιγαίο μέχρι να συμφωνηθεί η οριοθέτηση από τα ενδιαφερόμενα μέρη, κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε επικράτεια ή χωρικά ύδατα σε αμφισβητούμενες περιοχές.
«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτά τα νησάκια, των οποίων το καθεστώς δεν ορίζεται από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, δεν μπορούν να διεκδικηθούν από καμία πλευρά. Έτσι μέχρι να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γιατί προκαλούμε όλα αυτά τα πράγματα;»
«Λουλούδια, σημαίες ή ακόμη και πικνίκ σε αυτά τα νησάκια είναι προκλήσεις και δεν τα θέλουμε αυτά, ειδικά μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. Και γιατί συμβαίνουν τώρα; Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι προκλήσεις θα σταματήσουν και νομίζω ότι αυτά τα νησάκια και τα βράχια θα γίνουν ένας χώρος συνεργασίας και όχι μια πηγή σύγκρουσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.