Τελευταίες Ειδήσεις

Η Τουρκία επιμένει: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα - Η Ελλάδα διαψεύδει


Μετά τον τούρκο πρωθυπουργό για το  κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από νησίδα στο Αιγαίο σειρα είχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο  Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι η τουρκική Ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα την κατέβασαν Τούρκοι κομάντο και τόνισε πως «αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν».
«Είμαστε δύο γείτονες, θα πρέπει να είμαστε μαζί σε καλές και κακές μέρες» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.
«Υπάρχουν νησίδες των οποίων η ταυτότητα δεν είναι ξεκάθαρη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποφευχθεί κάθε βήμα που θα αυξήσει την ένταση» σημείωσε.
«Φύτεψαν την ελληνική σημαία. Οι κομάντος μας πήγαν εκεί και την κατέβασαν. Μπορούν να το κάνουν ξανά» σημείωσε.
Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο
Σύμφωνα με πληροφορίες του militare πρόκειται για τη νησίδα Ανθωποφάγοι  στην οποία νεαροί είχαν υψώσει την Ελληνική σημαία. Η βραχονησίδα βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων και της οποία η ελληνική κυριαρχία αμφισβητείται από την Αγκυρα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατήγγειλε (;) ότι γίνονται κάποιες επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και έκανε λόγο για περιστατικό τύπου Ιμίων όπου είχε τοποθετηθεί ελληνική σημαία την οποία κατέβασαν οι Τούρκοι.
Οπως είπε η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Αντρόφωτος: «Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».
Η Ελλάδα διαψεύδει πως υπήρξε επεισόδιο στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς
«Δεν επιβεβαιώνεται το συμβάν από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Υπήρξε επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση του περιστατικού».  Αυτό σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με το φερόμενο επεισόδιο που έλαβε χώρα στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, καταδικάζοντας, παράλληλα, τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού.
«Η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα. Η Ελλάδα δεν αποδέχεται την πολιτική των γκρίζων ζωνών».
Δήμαρχος Φούρνων: Δεν κατέβηκε καμιά ελληνική σημαία
Δεν κατέβηκαν οι ελληνικές σημαίες από τις τρεις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων. Τώρα ήμουν στα ανοιχτά. Τις είδα και τις τρεις να κυματίζουν κανονικά", δήλωσε πριν από λίγα λεπτά στο enikos.gr ο Δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης.
"Ενημερώθηκα και εγώ για τη δήλωση Γιλντιρίμ, γι' αυτό και αποφάσισα να προσεγγίσω το σημείο για να διαπιστώσω τι έχει γίνει. Ωστόσο, έστω και με κιάλια, είδα τις ελληνικές σημαίες. Δεν τις κατέβασαν οι Τούρκοι", συμπλήρωσε ο Δήμαρχος. "Έχω οπτική επαφή. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι άλλο έχει συμβεί. Ξέρω μόνο ότι τις σημαίες τις έβαλαν παιδιά, Φουρνιώτες, που είχαν έρθει στο νησί για τις διακοπές του Πάσχα. Κι εγώ ενημερώθηκα για την πράξη τους, δεν το γνώριζα", τόνισε στο enikos.gr ο κ. Μαρούσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.