Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων




Την μνήμη των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων τίμησε και φέτος η Ιερά Μητρόπλη Σταγών κα Μετεώρων με σειρά εκδηλώσεων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Καλαμπάκας.
Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων στα προπύλαια του ναού από τον ΜητροπολίτηΣταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και την συμμετοχή των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών της Μοναστικής Πολιτείας των Μετεώρων, κληρικών και μοναχών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας  παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών.
Κατά τη διάρκεια του εσπερινού εκτίθονταν για προσκύνηση Ιερά Λείψανα τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Βαρλάαμ και τις λοιπές Μετεωρίτικες Μονές και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αγρυπνία.
Σημειώνεται ότι έγινε και η κήρυξη του θείου λόγου κήρυξε με αναφορά στους όσιους Μετεωρίτες Πατέρες, τον βίο και την προσφορά τους στην μοναστική πολιτεία.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με τον Μέγα πολυαρχιερατικὸ Ἑσπερινό, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ἄρτης κ. Κ α λ λ ι ν ί κ ο υ, συμπαραστατουμένου ὑπό τῶν  Μητροπολιτῶν Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριφερσάλων κ. Τ ι μ ο θ έ ο υ,  Τρίκκης καὶ Σταγῶν κ. Χ ρ υ σ ο σ τ ό μ ο υ καὶ τοῦ Σταγών και Μετεώρων  κ. Θ ε ο κ λ ή τ ο υ.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και μετά το πέρας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της αγίας εικόνος και των ιερών λειψάνων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων και το βράδυ Ἑσπερινὸς καὶ κατόπιν Παρακλητικὸς Κανὼν στοὺς Ὁσίους Μετεωρίτες Πατέρες καὶ ἀποχώρησις τῶν ἱερῶν Λειψάνων.

Όσον αφορά τον Ιερό Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων αυτός χτίστηκε πριν χρόνια με πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, του Καθηγουμένου της Σεβάσμιου Γέροντα, Αρχιμανδρίτη Ισιδώρου και της αδελφότητας αυτής ενώ το οικόπεδο παραχωρήθηκε από την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές και φορείς και πλήθος πιστών τιμώντας την μνήμη των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων οι οποίοι με την πίστη και τον μοναχισμό και το πλούσιο έργο τους ανέδειξαν την μοναστική κοινότητα των Μετεώρων και ύψωσαν ψηλά το λάβαρο της Ορθόδοξης πίστης.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.