Τελευταίες Ειδήσεις

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Οιχαλία



    
Το Σάββατο 21/04/18 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, επισκέφθηκε την Οιχαλία. Τους υποδέχθηκαν στελέχη του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς και μέλη της Τοπικής Κοινότητας, προκειμένου να θέσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους.
     Το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την περίοδο αφορά στην κατάσταση του Ιατρείου το οποίο τόσο από πλευράς κτιριακών υποδομών όσο και λόγω σοβαρών ελλείψεων σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αδυνατεί  να προσφέρει σύγχρονη και υψηλού επιπέδου περίθαλψη. Οι σκέψεις που κατατέθηκαν κινούνται σε δύο άξονες: Η μεταφορά του σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο πρώην Δημαρχείο Οιχαλίας είτε -εναλλακτικά- η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας για τον εκσυγχρονισμό του Ιατρείου στο χώρο που λειτουργεί σήμερα.

     Το δεύτερο θέμα αφορά την κατασκευή και λειτουργία του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού. Μέσα από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη να αναζητηθούν τρόποι ανεύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης, προκειμένου να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου. Τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη λειτουργία του φράγματος είναι η άρδευση 80.000 στρεμμάτων και ταυτόχρονα η υδροδότηση 11 οικισμών, ενώ θα συμβάλλει στην ανάσχεση πλημμυρικών φαινομένων που καταστρέφουν καλλιέργειες κάθε χειμώνα.
      Από την πλευρά του ο βουλευτής δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων του ιατρείου, καθώς και να μεταφέρει στην Κυβέρνηση τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί για το ζήτημα του φράγματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.