Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Καραλαριώτου-Σπηλιώτη


           
Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Ρένας Καραλαριώτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα  Σπηλιώτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στην έδρα του ΤΕΙ παρουσία του αντιπρύτανη ΤΕΙ κ. Στέφανου Ζαούτσου, του καθηγητή ΤΕΙ κ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, του εκπροσώπου του διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ κ. Κώστα Τιβικέλη και του Διευθυντή της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ.  Δημητρίου Τσούμα.
            Η κ. Καραλαριώτου ενημέρωσε τον Πρύτανη του ΤΕΙ ότι η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία» , το οποίο και θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2018.
            Θα είναι – τόνισε η κ. Καραλαριώτου –  ένα σημαντικό γεγονός για τη Λάρισα αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα διότι μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα των ποταμιών και του Πηνειού ειδικότερα, σε σχέση με την ζωή των ανθρώπων, την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος, την γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό κλπ.

            Η κ.  Καραλαριώτου τόνισε ότι η συνεργασία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα και για αυτό τον λόγο η πρότασή της να τεθεί το Συνέδριο υπό την επιστημονική αιγίδα του ΤΕΙ, έγινε μετά χαράς αποδεκτή από τον πρύτανη κ. Σπηλιώτη και τους συνεργάτες του.
            Οι Θεματικές Ενότητες που θα αναπτυχθούν στο διήμερο σου Συνεδρίου είναι οι εξής :

§  Ιστορική εξέλιξη Οικοσυστήματος του Πηνειού Ποταμού
§  Υδάτινο Σύστημα Πηνειού Ποταμού
§  Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλικής Πεδιάδας. Ο αναγκαίος ρόλος του Νερού
§  Πηνειός Ποταμός και Αστικό / Αγροτικό Περιβάλλον
§  Τέχνες και Πολιτισμός
§  Πολιτική και Διοίκηση
§  Εκπαίδευση, καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.