Τελευταίες Ειδήσεις

Ηλίας Βλαχογιάννης: Η έλλειψη Αρχαιολογικού Μουσείου ΑΣΕΒΕΙΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Τα Τρίκαλα είναι η μοναδική ίσως πόλη της ΕΛΛΑΔΟΣ, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Τούτο κυρίως οφείλεται στις ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ που κάποιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας έδωσαν και έδιναν στην δημοτική αρχή της πόλης για ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ (με το αζημίωτο....) προς τούτο του κτηρίου της ΤΑΞΥΠ... Θυμόμαστε όλοι τα ΠΕΡΙΦΗΜΑ κλειδιά της πόλης, που ευχαρίστως παρελάμβαναν "οι φίλοι μας υπουργοί..."
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, εμποδίσθηκαν στην ουσία οι δημοτικές αρχές να αναζητηθεί άλλη εναλλακτική λύση στέγασης των Τρικαλινών αρχαιοτήτων που κάποιες στοιβάζονται όπως-όπως σε ΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ χώρο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και άλλες "φιλοξενούνται" (τρόπος του λέγειν...) στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Αθήνα....

Εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια η ΤΑΞΥΠ είναι ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗ..... Το καλαίσθητο νεοκλασικό πέτρινο κτήριο, εμβαδού 2.600 τετραγωνικών μέτρων, αφέθηκε βορά στο χρόνο και στους περίεργους νυκτερινούς επισκέπτες του...
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη γραφειοκρατική αντίληψη και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας, κωφεύει στα αιτήματα της εκάστοτε δημοτικής Αρχής.
Μήπως τώρα, που στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, είναι ο συντοπίτης υπουργός Φώτης ΚΟΥΒΕΛΗΣ, είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ΓΙΝΕΙ πράξη η παλαιότερη συμφωνία "περί ανταλλαγής"; Ας το ξεκαθαρίσει επιτέλους η Κυβέρνηση, αλλιώς να στραφούμε σ’ άλλες λύσεις. Δεν μπορεί να έχουμε τόσα μουσεία - πολιτιστικά κέντρα στην πόλη μας και ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ..... Είναι το λιγότερο, ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.