Τελευταίες Ειδήσεις

Φυλάκιζαν γυναίκες και τις εξέδιδαν



Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας από την  Ελληνική Αστυνομία.Το κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα γυναίκες από τη Λευκορωσία, τις κρατούσε «αιχμάλωτες» σε διαμερίσματα και τις εξέδιδε σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Οι γυναίκες  εργάζονταν 15-16 ώρες την ημέρα, της υποχρέωναν να δέχονται κάθε ημέρα τουλάχιστον 40 πελάτες η κάθε μία
έναντι 20 ευρώ. Από τα εκατοντάδες ευρώ του ημερήσιου τζίρου, τα μέλη της σπείρας, έδιναν στις γυναίκες μόλις 10 ευρώ.
Ο σύνδεσμος της συμμορίας στην Λευκορωσία έπειθε τις ανυποψίαστες γυναίκες ότι στην Ελλάδα θα τους έβρισκε δουλειά αλλά στην πραγματικότητα έπαιρνε αποσπούσε διαβατήρια και έγγραφα, τις κρατούσε σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, υπό την «επιτήρηση» άλλων γυναικών – μελών της σπείρας, και τις εξέδιδε σε τέσσερις οίκους ανοχής.

Τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στις νεαρές γυναίκες ότι θα τις έφερναν στην Αθήνα για να τους βρουν νόμιμη δουλειά και όταν εκείνες έπεφταν στην παγίδα, τις κρατούσαν φυλακισμένες σε διαμερίσματα στην πρωτεύουσα. Έβγαιναν μόνο με τη συνοδεία των φυλάκων τους για να πάνε στον οίκο ανοχής.
Το πιο ανατριχιαστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι το κύκλωμα είχε επιλέξει γυναίκες να κάνουν τους φύλακες.
Το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε όταν δύο από τα θύματα κατάφεραν να δραπετεύσουν και να απευθυνθούν στις ελληνικές Αρχές.
Συνολικά συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 25 έως 68 ετών συνελήφθησαν την Παρασκευήενώ εμπλέκονται ακόμη 8 άτομα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται στο εξωτερικό.
Οι συνθήκες που ζούσαν οι γυναίκες ήταν συνθήκες αιχμαλωσίας και μάλιστα μία απ΄ αυτές έμεινε έγκυος και απέβαλε.
Υπό έρευνα είναι ο ρόλος ενός γιατρού και ενός ντετέκτιβ, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, μία από τις κοπέλες παρουσίασε ένα χαρτί στην επιτροπή ασύλου, όπου είχε υποβάλει αίτημα, ότι είναι έγκυος και άρα δεν μπορούσε να παραβρεθεί η ίδια στην επιτροπή, όπου θα εξεταζόταν το αίτημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.