Τελευταίες Ειδήσεις

Κατανυκτική η περιφορά των επιταφίων στην Καλαμπάκα



Με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη πλήθος πιστών συνόδευσε την περιφορά των επιταφίων στην Καλαμπάκα.
Βοηθούντος και του καλού καιρού εκατοντάδες Καλαμπακιώτες αλλά και ξένοι επισκέπτες-που ήδη βρίσκονται στην περιοχή για τις ημέρες του Πάσχα-κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου και τους δρόμους απ΄ όπου θα διέρχονταν η πομπή για να παρακολουθήσουν την περιφορά περιμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου.
Έτσι σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων οι επιτάφιοι των τεσσάρων ενοριών της πόλης συνοδευόμενοι από κληρικούς και πιστούς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου τελέστηκε η καθιερωμένη ακολουθία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.
Σε σύντομο μήνυμα του ο κ. Θεόκλητος είπε χαρακτηριστικά: «είμαστε σήμερα μπροστά στον τάφο του Ιησού, έχοντας την ελπίδα γιατί ξέρουμε ότι μετά τον Σταυρό ακολουθεί πάντα η Ανάταση και από αυτόν έρχεται το μήνυμα πως  όση απελπισία και σκοτάδι αν βρεθεί μπροστά μας υπάρχει η ελπίδα της Ανάστασης» και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Στη συνέχεια οι επιτάφιοι εν πομπή επέστρεψαν στους Ιερούς Ναούς για την απόλυση ενώ θα; Πρέπει να σημειωθεί ότι της περιφοράς προηγήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου και συμμετείχε και η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.