Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ






Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα

1η Μάη 2018, η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας, απευθύνεται σε σένα που ασφυκτιάς από την ανασφάλεια, τη σκληρή καθημερινότητα γεμάτη με υποχρεώσεις και χωρίς δικαιώματα, τη βία σε κάθε πτυχή της ζωής σου.
Σε καλούμε να δυναμώσουμε το αγωνιστικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συνεχίζοντας την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών και ανδρών στην παγκόσμια ιστορία, που δεν συμβιβάστηκαν με τα δεσμά της μίζερης ζωής, των άθλιων συνθηκών εργασίας και ζωής. Ο αγώνας τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους, προσφυγιά ανοίγει δρόμους σήμερα, ακόμα και μέσα από τα χαλάσματα των αλλεπάλληλων χτυπημάτων σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής.


Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν μπορεί να περιμένει!
Αν ο πόλεμος βρίσκεται στο σπίτι του γείτονα, αργά ή γρήγορα θα έρθει και στο δικό σου!
Με τη νέα επίθεση ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατ. Μεσόγειο, στο Αιγαίο.
Τώρα οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου χρειάζεται να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ.
Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,
Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας σε καλεί να απορρίψουμε τα "παραμύθια" της κυβέρνησης ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας.
Το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει τους πολέμους. Ήταν, είναι και θα είναι μια πολεμική μηχανή που αιματοκύλισε τους λαούς στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, σήμερα στη Συρία.
Το ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα για το λαό. Αντίθετα, υποκινεί τον εθνικισμό, διαιρεί τους λαούς, έχει χαράξει τα σύνορα με το αίμα των λαών. Διαμορφώνει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Η κοινή αγωνιστική δράση με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, το εργατικό - λαϊκό κίνημα άλλων χωρών είναι ο μοναδικός φωτεινός δρόμος για να απαλλαγούμε από το βραχνά ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεων, μονοπωλίων που μας καταδικάζουν σε μια ζωή με ανασφάλεια, πολέμους, προσφυγιά, καταπίεση και εκμετάλλευση.
Αγαπητές μητέρες,
Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για το ενδεχόμενο να πάνε τα παιδιά σας στον πόλεμο. Όμως, αυτός ο κίνδυνος δεν εξορκίζεται με την άγνοια, την παθητικότητα. Περιορίζεται με τη συλλογική οργανωμένη παρέμβαση και λαϊκή δράση.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών σας. Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά του, νοιάζεται για τα παιδιά όλου του κόσμου.
Σας καλούμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, στις γυναίκες - θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών δυνάμεων είναι κοινά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, πολιτιστικές παραδόσεις. Κοινός είναι και ο αντίπαλος: Η ανισότιμη, εκμεταλλευτική κοινωνία.
Αυτό είναι το διεθνιστικό μήνυμα της 1ης Μάη.
Η πάλη μας είναι η ασπίδα προστασίας από το μίσος των εθνικιστών.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να απομονώσουμε τις εθνικιστικές, ρατσιστικές φωνές από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή.
Έχουμε ευθύνη να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση, να ακούν τη γνώμη του άλλου και να έχουν το θάρρος της δικής τους γνώμης! Να μάθουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Στη δράση, και μόνο εκεί, μπορεί να καταπολεμηθεί και ο φυσιολογικός ατομικός φόβος για το αύριο.
Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελούν τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική ζωή.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΑ 10ΠΜ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.