Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΝΔ



Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει στα Κοινοτικά Όργανα ότι « η ΝΔ δεν δεσμεύεται από ένα Αναπτυξιακό σχέδιο με ιδεοληψίες που συντάχθηκε εν κρυπτώ, χωρίς καμία συζήτηση με τους φορείς της αγοράς, ακόμη κι αν εγκριθεί από τους δανειστές». Θα εφαρμόσει, δηλώνει, το δικό του σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με « ξήλωμα των αντιμεταρρυθμίσεων στις οποίες προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ» και με προτεραιότητες : επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, κίνητρα για επενδύσεις κεφαλαίου, μείωση των συντελεστών φορολόγησης και επιβολή πλαφόν στη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση, πιο ευέλικτο κράτος, αναδιάταξη των δομών του Δημοσίου…
Οι ισχυρισμοί του Προέδρου της ΝΔ γίνονται την ίδια περίοδο που η ΝΔ αμφισβητεί τη δυνατότητα της χώρας να έχει « καθαρή έξοδο» από τη μνημονιακή κηδεμονία και είτε καταστροφολογεί είτε υιοθετεί τη λογική των κ.κ. Στουρνάρα – Βενιζέλου για « προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης» μετά τη λήξη της 3ης Σύμβασης Δημοσιονομικών Στόχων – Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων. Προφανής η αβάσταχτη ελαφρότητα των ισχυρισμών. Οι δανειστές ενώ θα έχουν εγκρίνει το κυβερνητικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας που παρουσιάστηκε στο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ της 27ης/ 4/2018 καθώς  και τους όρους αυστηρής παρακολούθησης – εποπτείας της εφαρμογής του, θα εκχωρήσουν στη ΝΔ το δικαίωμα εφαρμογής των δικών της μεταρρυθμίσεων – τύπου « Ζαπείου».

Πρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ Μάριο Σεντένο τονίζει ότι « οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά στην επίτευξη των στόχων του Προγράμματος. Αυτό μας κάνει να συμπεράνουμε ότι η επιτυχής έξοδος στις αγορές είναι απόλυτα εφικτή μετά τον Αύγουστο». Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και Ζαν-ΚλώντΓιουνκερ ( ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ), όπως και ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ‘ΟλαφΣόλτς.
Το κυβερνητικό σχέδιο βιώσιμης – δίκαιης ανάπτυξηςτης μεταμνημονιακής Ελλάδας, που αναλύθηκε και επιδοκιμάστηκε στο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, « δαιμονίζει» - αποσυναρμολογεί τη ΝΔ. Στην ουσία, η ΝΔ δεν θέλει να αναγνωρίσει ότι ενώ συμμετείχε στην υλοποίηση των μνημονιακών σχεδίων των δανειστών για « εσωτερική υποτίμηση» της Ελλάδας, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ καταθέτει ένα σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας χωρίς εσωτερική υποτίμηση, χωρίς προαπαιτούμενανεοφιλελεύθερων συνταγών στις αναπτυξιακές επιλογές, αλλά με αναγνώριση ότι : οι κοινωνικές δαπάνες –η δραστική μείωση της ανεργίας – η αύξηση του κατώτερου βασικού μισθού -η νεοφυής και κοινωνική επιχειρηματικότητα – η καινοτομία -  η δημιουργική απασχόληση με σταθερές εργασιακές σχέσεις και η στήριξη του κόσμου της εργασίας αποτελούν πρωταγωνιστικούς  παράγοντες  της σωστής ανάπτυξης.
 Η ΝΔ δεν ξεφεύγει από τις ταξικές της προτιμήσεις. Σε όποιο ζήτημα έχει σύγκρουση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, η ΝΔ σπεύδει να υιοθετήσει τις απαιτήσεις, τους εκβιασμούς του κεφαλαίου – ακόμη κι αν πρόκειται για το κρατικοδίαιτο ή το διαπλεκόμενο ή το ασύδοτο στη συμπεριφορά του κεφάλαιο. Έτσι, η ΝΔ δεν αποκαλύπτει ποτέ ποιες από τις μεταρρυθμιστικές τομές της Κυβέρνησης θεωρεί « αντιμεταρρυθμίσεις». Αντίστροφα. Πρέπει να αξιολογηθούν ως πολύ σημαντικές οι μεταρρυθμιστικές τομές που έχουν επιτευχθεί από τη Κυβέρνηση, ακόμη και σε συνθήκες ασφυκτικής κηδεμονίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε :
-          Την ελεύθερη πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας,
-           την υλοποίηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας με Οικογενειακούς Γιατρούς και Ομάδα Υγείας,
-          την ενίσχυση της επείγουσας περίθαλψης με Αυτοτελή ΤΕΠ
-           τη δημιουργία της Εθνικής Κεντρικής Αρχής συγκεντροποιημένων Προμηθειών Υγείας,
-           το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα Κέντρα Κοινότητας, τα σχολικά γεύματα,
-           το Ολοήμερο Σχολείο, την ενοποίηση - αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών δομών
-           τη προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με ΚΟΙΝΣΕΠ
-           την ψηφιακή πολιτική, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
-           το πλαστικό χρήμα και τις διαφανείς συναλλαγές,
-           την ενίσχυση των συμπράξεων – των συνεργειών – της εξωστρέφειας – της καθετοποίησης – της υγειούς επιχειρηματικότητας
-           το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών στη δημόσια διοίκηση,
-          την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας
-          τις διευκολύνσεις εξόφλησης των κόκκινων δανείων και των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις Τράπεζες – στις Εφορίες – στα Ασφαλιστικά Ταμεία – στους Δήμους με Εξωδικαστικό Συμβιβασμό και  πάρα πολλές δόσεις…;
Οι ώριμες αυτές τομές  συνοδεύονται από τον σχεδιασμό και πολλών άλλων προωθητικών μεταρρυθμίσεων ( Περιουσιολόγιο, Κτηματολόγιο, Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, Κέντρα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους καιBADBANK για τα κόκκινα δάνεια, μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση– σχέδιο « ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», θεσμική οργανωτική ανασυγκρότηση ΕΣΥ, Αξιολόγηση της Τεχνολογίας στην Υγεία ( ΗΤΑ ),αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ – στο ΚΕΣΥ… )  που θα σημαδέψουν θετικά την περίοδο μέχρι τις επόμενες Εκλογές. Αυτό ακριβώς φοβίζει τη ΝΔ. Ότι το κυβερνητικό αναπτυξιακό σχέδιο συνοδευόμενο από σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές που θα κάνουν φανερή την αλλαγή σελίδας στη χώρα και το πέρασμα στην ολιστική Ανασυγκρότησή της, θα καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ηγεμονική ιδεολογικοπολιτική δύναμη ικανή να ακυρώσει τους ευσεβείς πόθους παλινόρθωσης του συστήματος εξουσίας που υπερχρέωσε - λεηλάτησε τη χώρα και να κερδίσει και στις επόμενες Εκλογές.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.