Τελευταίες Ειδήσεις

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους Όσιους Μετεωρίτες-Παρουσία του κ. Κατρούγκαλου το Αρχιερατικό Συλλείτουργο







Κορυφώθηκαν την Κυριακή οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων ανήμερα της εορτής με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων των Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου,  Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Σταγών και Μετεώρων  κ. Θεοκλήτου.
Πλήθος προσκυνητών προσήλθε στον ομώνυμο Ιερό Ναό καθώς και  οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορεών ώστε να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τους Αγίους που χαρίτωσαν ολόκληρο τον τόπο.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με την λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων ενώ  τιμές απέδιδε άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και το απόγευμα με τον εσπερινό και την αναχώρηση των λειψάνων για τις Ιερές Μονές των Μετεώρων όπου φυλάσσονται.
Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος βρέθηκε στην Καλαμπάκα μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις εδώ και χρόνια καθότι και ο ίδιος αντλεί την καταγωγή του από την Καλαμάτα όπου ο Σεβασμιότατος υπηρέτησε επί σειρά ετών.
Ο κ. Κατρούγκαλος όπως μας πληροφόρησε επειδή δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στην ενθρόνιση του κ. Θεόκλητου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις επί τη εορτή των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων και έχοντας το χρόνο αφίχθη στην Καλαμπάκα το αργά βράδυ του Σαββάτου και κατέλυσε στο ξενοδοχείο «ΔΙΒΑΝΗ».

Έτσι το πρωί της Κυριακής παρέστη στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στην λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων ενώ το μεσημέρι παρακάθισε στο γεύμα που παρατέθηκε στην ταβέρνα «ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ» στα πλατάνια της Διάβας.











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.