Τελευταίες Ειδήσεις

Εκκενώνονται σπίτια στην Ηλεία. Πύρινος εφιάλτης στη Φρίξα


Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν ως αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να κατασβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16:40 την Κυριακή κοντά στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία. Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στη Σκιλλουντία, όπου οι φλόγες άρχισαν να γλείφουν τις αυλές σπιτιών, με τους πολίτες να καλούν σε βοήθεια.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.



Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.




Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά», διευκρίνισε πάντως ο δήμαρχος.

Καλύτερη η εικόνα στην Αρκαδία

Την ίδια στιγμή, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:20 στην Ποταμιά Φαλαισίας, στο νομό Αρκαδίας.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

patrinews.com, ilialive.gr και kafeneiomegalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.