Τελευταίες Ειδήσεις

Κινητοποίηση των ΕΒΕ Καλαμπάκας στη ΔΟΥ-Ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις



Κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς απευθύνει η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων της Καλαμπάκας.
Ειδικότερα η τοπική ένωση καλεί τα μέλη της στις 11 το πρωί της Παρασκευής στην ΔΟΥ Τρικάλων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για χρέη 500 ευρώ που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πολιτικές που εξαγγέλθηκαν κατά καιρούς και οδηγούν τους πολίτες στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.
Σε ανακοίνωσή τους οι ΕΒΕ Καλαμπάκας αναφέρουν πως «Τα τελευταία 8 χρόνια μας τσακίζει η φορολογία, το ασφαλιστικό, τα χρέη, η αναδουλειά.                   Έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα 1,7 εκατ. φορολογούμενοι να έχουν χρέη στην εφορία πάνω από 500 ευρώ και να κινδυνεύουν με κατασχέσεις.Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν την οικογένειά μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο! 
Οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Και τώρα ετοιμάστηκε το έδαφος για 10.000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2018 καθώς και 40.000 πλειστηριασμούς κάθε χρόνο στην επόμενη τριετία (συνολικά 130.000 σπίτια στο σφυρί μέχρι το 2021).

Και βέβαια την ίδια ώρα εξαπάτησαν άγρια, για μια ακόμη φορά, τους αυτοαπασχολούμενους με τις 120 δόσεις, αφού ελάχιστοι θα καταφέρουν να μπουν στη ρύθμιση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει αλλά και το οικονομικό κόστος που θα έχει αυτή η απόπειρα.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μερίδιο στη “δίκαιη” ανάπτυξη, αποδείχθηκαν για μία ακόμα φορά στάχτη στα μάτια για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα του τόπου μας.

Εμείς θα γίνουμε ξανά τα υποζύγια για να καλυφτούν τα ελλείμματα και να επιβληθεί η δημοσιονομική πειθαρχεία, δηλαδή, κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, φτώχεια και κυνηγητό για τους αυτοαπασχολούμενους. Τα δικά τους πλεονάσματα είναι τα δικά μας βάσανα,που δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας.

Διέξοδο στα προβλήματά μας δεν θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουνοι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Αυτοί βρίσκονται αλλού. Ανακαλύπτουν «ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν επ’ ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου» ή κρατούν «στάση αναμονής», όπως λένε.
Για μια ακόμα φορά έδωσαν “χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση” με την παντελή απουσία τους από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στις αρχές Γενάρη τις μέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη βουλή και στις 21 Φλεβάρη ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας των ηλεκτρονικών αρπαγών.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να γυρίσουμε ξανά στα σωματεία μας. Να πυκνώνουμε τις μαζικές διαδικασίες, τις συνελεύσεις των σωματείων μας, τις συσκέψεις και τις περιοδείες για την ενημέρωση των συναδέλφων σε κάθε κλάδο και γειτονιά.
Κανείς δε σώζεται μόνος του.Χρειάζεται συσπείρωση, αγώνας και αλληλεγγύη μέσα απ’ τα σωματεία και συμμαχία των ΕΒΕ με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

§  Κατάργηση της απεχθούς διάταξης για κατασχέσεις απ’ τα 500 ευρώ.
§  Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο.
§  Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
§  Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
§  Τη δυνατότητα ένταξης όλων των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη.
§  Τη δυνατότητα ένταξης όλων των συναδέλφων που αναγκάστηκαν να κλείσουν με χρέη τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται επανέναρξη.
§  Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.