Τελευταίες Ειδήσεις

Κηδεύτηκε με τη γαλανόλευκη ο ήρωας σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος


Ανείπωτος θρήνος και σπαραγμός στο τελευταίο αντίο του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του αδικοχαμένου πιλότου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, όταν το Mirage 2000-5 που πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα, λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου.

Η σορός του σμηναγού, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, έφτασε -κάτω από χειροκροτήματα- στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου γύρω στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.








Η εξόδιος ακολουθεί τελέστηκε σε βαρύ κλίμα, ενώ ένας από τους φίλους του εκφώνησε τον επικήδειο.




«Αγάπησες κάθε σημείο της πονεμένης αυτής γης, της οποίας η τελευταία πλαγιά είναι ποτισμένη με αίμα. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με χαμόγελο. Σε φοβόταν ο ουρανός. Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Καρέλης.

Τραγικές φιγούρες  η μητέρα, η σύζυγός του και ο αδελφός του.

«Ραγίζει» καρδιές το μήνυμα της συζύγου και των παιδιών του, οι οποίοι πάνω σε στεφάνι έχουν γράψει, «Είσαι το άλλο μου μισό darling» και «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».



Το «παρών» στην κηδεία έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Επίσης παρεβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.



Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων, οι Γρηγόρης Πρεζεράκος, επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.