Τελευταίες Ειδήσεις

Δολώματα λύσσας σε αυλές σπιτιών!-Έπεσαν από αέρος στο χωριό Βυτουμά




Έβρεξε δολώματα κατά της λύσσας προχθές βράδυ σε αυλές σπιτιών στο Βυτουμά Καλαμπάκας προκαλώντας εύλογα προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Γιώργος Δαλαμάγκας μιλώντας στο Ρ/Σ Μετέωρα με αφορμή την σχετική ανακοίνωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για την ρίψη εμβολίων-δολωμάτων για την καταπολέμηση της λύσσας και στην περιοχή.
Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού το πρωί της Πέμπτης ορισμένοι εξ αυτών βγαίνοντας στις αυλές των σπιτιών τους αντίκρισαν με έκπληξη  δολώματα κατά της λύσσας να κείτονται καταγής.

Κατόπιν αυτού ένας εξ αυτών ο κ. Ναστογιάννης Κώστας, όπως είπε ο κ. Δαλαμάγκας επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και κατήγγειλε το περιστατικό ζητώντας την λήψη μέτρων γιατί στο χωριό ζουν και ηλικιωμένα άτομα αλλά και παιδιά που δεν γνωρίζουν σχετικά με την από αέρος ρίψη των δολωμάτων και αν έλθουν σε επαφή μαζί τους ή τα πιάσουν στα χέρια φοβούνται για τις όποιες τυχόν συνέπειες.
Με αφορμή το συμβάν ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας απεύθυνε έκκληση προς τους αρμοδίους να συστήσουν στην εταιρεία που ανέλαβε την ρίψη και τους πιλότους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Υπενθυμίζεται ότι με σχετική ανακοίνωσή της η Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του νομού ότι:


«Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την καταπολέμηση της λύσσας στη χώρα, θα επαναληφθεί η ρίψη εμβολίων – δολωμάτων προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.
Ο εμβολιασμός των αλεπούδων θα πραγματοποιηθεί από αέρος, αρχής γενομένης από την Τετάρτη  18/04/2018 έως και το Σάββατο  28/04/2018, και θα καλύψει όλη  την  περιοχή  του Νομού Τρικάλων,  αν βέβαια το επιτρέψει ο καιρός.
Υπενθυμίζουμε ότι τα εμβόλια – δολώματα περιέχουν ζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας και  είναι μικροί κύβοι χρώματος  λαδί-καφέ με οσμή ψαριού.
Αν βρείτε τέτοιο δόλωμα:

-          ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ
-          ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΤΑΤΕ    ΚΑΙ 
-         ΓΕΝΙΚΑ  ΔΕΝ  ΕΡΧΕΣΤΕ  ΣΕ  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ  ΕΠΑΦΗ  ΜΕ  ΑΥΤΟ.
Αν κάποιος  έρθει σε επαφή, με αυτά τα δολώματα, πρέπει να επισκεφθεί άμεσα τον γιατρό.
Σε κάθε περίπτωση ενημερώνετε  άμεσα τις Τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.