Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην Παναγιά Δούπιανη





Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πανηγυρικός εσπερινός στο εξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής-Παναγία Δούπιανη- στο Καστράκι παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, μοναχών και πλήθους πιστών.
Ο χώρος του εξωκκλησιού-μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Μεγάλου Μετεώρου-κατακλύστηκε από προσκυνητές οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν στη χάρη της Ζωοδόχου Πηγής αλλά και να παρακολουθήσουν την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού και την αρτοκλασία που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου συμπαραστατούμενου από τον Πρωτοσύγκελο και Καθηγούμενο της ΙΜ Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνα, κληρικούς και μοναχούς αλλά και την πανηγυρική θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής.

Το παρόν τους έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κολίτσας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, φορέων και πλήθος πιστών από το Καστράκι, την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή.
Σε σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιότατος τόνισε μεταξύ άλλων για την ευλογία ύπαρξης της Μοναστικής πολιτείας και των βράχων σημειώνοντας πως «η Υπεραγία Θεοτόκος, ως ζωοδόχος πηγή, είναι η απαντοχή των μοναχών, αλλά όχι μόνο ημών των μοναχών, αλλά και όλων των ανθρώπων, κάθε ανθρώπου ο οποίος είναι σε ανάγκη αλλά και έχει την ανάγκη να πιαστεί από κάπου».
Ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία την οποία παρακολούθησαν  εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου.













Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.