Τελευταίες Ειδήσεις

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΣΒΘΚΕ – Συνεταιριστική Τράπεζας


Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΣΒΘΚΕ-Συνεταιριστική Τράπεζας με κοινές δράσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Στα πλαίσια της ανάπτυξης της συνεργασίας του EnterpriseEuropeNetwork-Hellas του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, με φορείς που υποστηρίζουν την ελληνική επιχειρηματικότητα, υπεγράφη την Δευτέρα  2 Απριλίου, στα γραφεία της Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος κ. Ελένης Κολιοπούλου και του Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστασίου Λάππα.
Η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να ενδυναμώσει τη συνεργασία των εν λόγω φορέων, συνενώνοντας τις δυνάμεις τους, ανταλλάσσοντας την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίηση τους, παρέχοντας αμοιβαίες διευκολύνσεις για την αντιμετώπιση όλων των συναφών θεμάτων, και αναλαμβάνοντας από κοινού σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν στους ακόλουθους τομείς:

  • Την προώθηση της προσβασιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων (ειδικότερα των πολύ μικρών, μικρών και ΜμΕ) στα προϊόντα των Εθνικών και Διεθνών Χρηματοοικονομικών Οργανισμών, με τους οποίους συνεργάζεται η Τράπεζα.
  • Τη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικότητας, ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων κα.
  • Την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Εκστρατειών.
  • Την αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Τη δημιουργία νέων ευκαιριών για νέα επιχειρηματικότητα, νέα προϊόντα και συνεργασίες.


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος,  από τις αρχές του 2008, συμμετέχει στο EnterpriseEuropeNetwork-Hellas, μέλος του EnterpriseEuropeNetwork, του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από 600 συνεργαζόμενους φορείς σε περισσότερες από 60 χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης.
Ο Σύνδεσμος προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του Δικτύου στις επιχειρήσεις της περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους μέσω της καινοτομίας και να υποστηρίξει την εξωστρεφή τους δραστηριότητα.
Τόσο η κ. Κολιοπούλου όσο και ο κ. Λάππας, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την αμοιβαία πρόθεση των δύο οργανισμών να συνεργαστούν με στόχο τη  δημιουργία σταθερών προϋποθέσεων υποστήριξης της νεοφυούς και της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας, που διαθέτει χαρακτηριστικά καινοτομίας,  εξωστρεφή προσανατολισμό, και αναπτυξιακή δυναμική, με παράλληλη στήριξη σε όλο το νομό Τρικάλων, μέσα από την συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, τα Τρικαλινά μέλη του Δ.Σ. του ΣΒΘΚΕ Στέργιος Ζουρνατζής και Κώστας Τζιωρτζιώτης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Χρήστος Ζαραμπούκας και αρκετά στελέχη της τράπεζας,  όπως ο Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Συνεταιριστικής τράπεζας στα Τρίκαλα Βαγγέλης Χαρίσης, το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Δημήτρης Γάτος κ..α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.