Τελευταίες Ειδήσεις

Νερό Μαυρελίου




ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
Όσοι λοιπόν διαβάσετε την παραπάνω σελίδα από την εφημ. “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ”, θα δείτε ότι τονίζουμε ιδιαίτερα κάποια σημεία της επίσκεψης «ενδιαφέροντος» των Δημαρχιακών στα μέρη μας. Ας τα καταγράψουμε.
Δήλωση Δημάρχου:  «Εγώ σας έφερα το νερό».
Εμείς όμως ξαναρωτάμε όπως παλαιότερα. Όταν, εκτός από Δήμαρχος ο κ. Σινάνης είναι και Πρόεδρος της εταιρίας παροχής νερού (ΔΕΥΑΚ), η οποία υποχρεούται να παρέχει το νερό στους καταναλωτές, τι ρόλο θα έπαιζε χωρίς αυτό (το νερό) η ΔΕΥΑΚ;  Και αν υποχρεούται, γιατί τότε δεν παρέχει στο Μαυρέλι καθάριο, πόσιμο και οικονομικό νερό;
Κύριοι, δηλώσατε δημοσίως ότι είναι το μόνο χωριό (από 76 συνολικά;) που δεν έχει πόσιμο νερό. Άρα και με βάση το σύνταγμα (περί ίσης μεταχείρισης κ.λπ) ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ και ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ και όχι “ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ”.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΤΕ ΠΛΕΟΝ.
Άλλο σημείο αναφοράς:  Όταν επανειλημμένα δηλώνατε ότι το νερό (φράγμα) Μαυρελίου ήταν ακατάλληλο  και σε ακατάλληλο δίκτυο. ΓΙΑΤΙ;Γιατί δεν σταματήσατε τη χρέωσή του; Του «νερού» αυτού του λασπόνερου, λες και ήταν σαμπάνια!!

Η ΔΕΥΑΚ λοιπόν οφείλει να επιστρέψει όλα τα χρήματα που  εισέπραξε από το ακατάλληλο προϊόν και να μην κωφεύει.
Οι «επισκέπτες» του χωριού μας δεν είπαν επίσης λέξη για τα της υγιεινής κ.λπ. του νέου αυτού προϊόντος (νέο-νέρι)
Φυσικά, προσπέρασαν και τα της περί ακαταλληλότητας του δικτύου που παλαιότερα επικαλούνταν με τη γνωστή γνωμοδότηση του καθηγητή κυρίου Παυλίδη. Μήπως ξαφνικά το παμπάλαιο και άρρωστο δίκτυο γιατρεύτηκε;   Ή μήπως θεώρησαν ότι εδώ θα πίνουμε το νερονέρι τους με το ζόρι;  Αυτή την «προσφορά» τους δεν θα την πληρώνουμε αδρά, να το καταλάβουν αυτό.
Και άλλη μία απορία μας:  Έ!  Καλά εμάς της Κιν. Νερού που περιφρονείτε, ας πούμε ότι μα αξίζει.  Μα, τον Τοπικό Πρόεδρο;  Πώς και τέτοια αντιμετώπιση;  Όταν ζήτησε αλλαγή δικτύου απαντήσατε «αυτό ούτε να το συζητάτε». Ε αυτό δεν είναι δίκαιο κ. Σινάνη, διότι ενάμιση χρόνο περίπου δεν σας το ζήτησε ούτε το σκέφτηκε όταν ήταν κοντά στον πίδακα νερού της γεώτρησης που θα υδρεύσουμε τούτο το νερό;
Όταν εμείς τρέχαμε στα υπουργεία να προφτάσουμε μην το φορτώσουν (το νερό) στο γνωστό δίκτυο, δεν ενδιαφέρονταν ο κ. Τοπικός.   Ε λοιπόν άργησε λιγάκι αλλά το ζήτησε. Πως τα μπλέξατε έτσι οι θεσμικοί . . .   Και κάτι ακόμη:  Η διαφορά απόψεων και η δήθεν ενότητα στα δύσκολα φανερώνονται.  Όπως και το παραμύθι πως είναι προσωπικές διαφορές.  Τέρμα αυτά.  Τα προσωπικά δεν μας αγγίζουν ούτε ταιριάζουν σ΄ εμάς όταν μπαίνουν ζωτικά προβλήματα (φωτιάς, νερού, πλημμυρών κ.λπ.).  Πρωταρχικό ζήτημά μας ήταν και είναι λύσεις όπως το απαραίτητο στοιχείο ζωής, το νερό!ΛΥΣΕΙΣ!
Έτσι, μια και το πρωταρχικό, το πόσιμο νερό θέλει λύση, δίνουμε ότι μπορούμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και οικονομικά και ώρες χωρίς να ζητούμε τίποτα, τί-πο-τα!   ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Όσο για το αν υπάρχουν κι άλλα προβλήματα;  Βεβαίως και ναι. Όπως : 
·        Ζήτημα αποχετευτικού – σοβαρότατο!
·        Το ρέμα που κατηφορίζει προς Γερακάρι, σέρνει παρασύροντας πλαστικά, σακούλες, και γενικά κουβαλάει ότι λογής αντικείμενα ανταμώνει και ρέει το καλοκαίρι (μοναδικό), ακόμη και σε μεγάλη ξηρασία. Απασχόλησε κάποιον όλα αυτά τα χρόνια; Ε! «Ζητείται αρμόδιος» υγιεινής Δήμου, κράτους. Όποιος θελήσει όμως πρέπει σοβαρά να ασχοληθεί με το θέμα αυτό.
·        Άλλο, ζήτημα καθαριότητας και τούτο:  Τα σκουπίδια στα ρέματα, το 2017; Ακόμη στην εποχή των  . . .;
·        Η συντήρηση των αγροτικών δρόμων των Άνοιξη μα και τον καθαρισμό τον χειμώνα περιμετρικά του χωριού.
·        Τα δάση (μεγάλο θέμα) για όλους κύριοι.



Παραθέτουμε την αλληλογραφία μας με το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη ΔΕΥΑΚ:
Κλείνοντας τον κύκλο των αλλεπάλληλων κειμένων και μεταφέροντας συμπερασματικά τα γραφτά και «δρώμενα» στα πυρά ευθέως θα σταθούμε σε θέματα κριτικής κοινωνικής συμπεριφοράς και το ύφος κειμένων κ.λπ.
Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως παλαιές νοοτροπίες του τόπου μας εάν «σε σφαλιαρίσουν στο ένα μάγουλο, γύρνα και τα’ άλλο» ανήκουν σε άλλες εποχές. Στο παρελθόν. Νεότεροι άνθρωποι, νέες αντιλήψεις. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά να δέχονται καλόπιστη κριτική.! Εμείς δεν ζητούμε Τίποτα - τίποτα.
Δ.Σ. – υπεύθυνος της Κίνησης Νερού Μαυρελιωτών.
Δημήτρης Σιακαβάρας, 6978-001044
Μαυρέλι  31-1-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.