Τελευταίες Ειδήσεις

Σεισμός στην Αστυπάλαια: 4,9 τα ρίχτερ



Σεισμός στην Αστυπάλαια: 4,9 τα ρίχτερ. Τι λένε οι σεισμολόγοιΣτα 4,9 Ρίχτερ (από 4,7) αναθεωρήθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε 4 λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα ανοικτά της Αστυπάλαιας. Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 11,5 χιλιόμετρα.

Εκτός από την Αστυπάλαια, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αμοργό, τη Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί μετά το σεισμό. «Κατά τις δύο πρώτες ώρες δεν καταγράφηκε κάποιο γεγονός πράγμα που είναι πολύ θετικό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.



«Παρακολουθούμε το φαινόμενο, πρόσθεσε, γιατί η περιοχή είναι μεν χαμηλής σεισμικότητας αλλά στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Είναι πολύ πιθανό, είπε, να πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός». Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 11,5 χλμ για αυτό έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας o σεισμός ήταν επιφανειακός και γι' αυτό και έγινε αισθητός σε όλα τα γύρω νησιά.
Διαβάστε τι δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.
Η πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού αλλά και του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου έκανε λόγο για 4,7 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χλμ. σύμφωνα με την πρώτη πηγή. Αντίστοιχα το Ευρωμεσογειακό αρχικά ανακοίνωσε εστιακό βάθος 15 χλμ, και επίκεντρο 29 χλμ ανατολικά της περιοχής Καμάρι στη Σαντορίνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.